Republica Cehă și Ucraina vor dezvolta împreună motorul AI-PBS-350 care poate fi utilizat pentru rachete şi UAV-uri

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Două dintre cele mai important companii de apărare din Republica Cehă și Ucraina vor dezvolta un nou motor AI-PBS-350. Compania cehă PBS (Prvni brnenska strojirna Velka Bites) a precizat recent că a semnat un memorandum de înțelegere (MoU) privind cooperarea strategică cu întreprinderea ucraineană Ivchenko-Progress.

Milan Macholán, CEO și președinte al consiliului de administrație al PBS, și Ihor Kravchenko, omologul său de la Ivchenko-Progress, au semnat memorandumul de înțelegere.

Acordul are ca scop stabilirea unui cadru de cooperare comercială, de dezvoltare și de producție pentru noul motor AI-PBS-350.

,,Acordul are ca scop crearea unei baze pentru dezvoltare comercială și cooperare în procesul de producție pentru un nou motor turbojet AI-PBS-350, care va deveni un produs comun al PBS și Ivchenko-Progress", au precizat reprezentanții companiei cehe PBS.

După cum precizează publicaţia Militarny, motorul AI-PBS-350 a fost dezoltat cu scopul de a fi utilizat pentru rachete de croazieră și sisteme UAV.

Memorandumul include, de asemenea, un acord de cooperare extinsă pentru a identifica noi proiecte comune în industriile aerospațială, de apărare și energetică.

Ihor Kravchenko a menționat că invazia Rusiei în Ucraina a afectat foarte mult toate companiile ucrainene, dar întreprinderea Ivchenko-Progress a reușit să își continue activitatea.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel