Regimul Bashar al-Assad, control total asupra Damascului

Vladimir Neagu / 21 mai 2018 / 22:27
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad

Regimul lui Bashar al-Assad deține în întregime controlul Damascului. 

Este pentru prima dată după 2012 când regimul lui Bashar al-Assad reușește să preia total controlul asupra Damascului și regiunii Capitalei.

Regimul lui Bashar al-Assad i-a alungat pe jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) din ultima lor redută din capitala siriană.

În decurs de două zile, peste o mie de jihadişti au fost evacuaţi din cartierele din sudul Damascului şi din tabăra de refugiaţi palestinieni Yarmouk, ceea ce a permis intrarea forţelor guvernamentale în aceste sectoare vizate de peste o lună de o campanie de bombardamente, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR). 

”Damascul şi împrejurimile sale sunt de-acum în întregime securizate”

Susţinătorii regimului au ”reuşit să extermine un mare număr de combatanţi din gruparea terorisită Daesh (acronomul arab al SI), ceea ce le-a permis să preia controlul Hajar al-Aswad şi taberei Yarmouk”, a declarat un purtător de cuvânt militar citat de televiziunea de stat. ”Damascul şi împrejurimile sale sunt de-acum în întregime securizate”, a proclamat el, la mai bine de o lună după preluarea controlului de la rebeli asupra întregii Ghoite de Est, o regiune vastă în apropiere de Damasc. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy