Militarii americani din Europa primesc cele mai noi vehicule tactice. Oshkosh JLTV pentru Regimentul 2 Cavalerie

S.I. Catalin |
Data publicării:

Regimentul 2 Cavalerie al SUA (2CR) a primit un lot de vehiculele tactice ușoare Oshkosh JLTV,  la baza Rose Barracks din Germania. Noile vehicule de luptă vor înlocui vechile Humvee-uri care urmează să fie scoase din dotarea Forțelor Armate ale SUA.

Armata SUA a anunțat, la sfârşitul săptămânii trecute, că militarii din Regimentul 2 Cavalerie, dislocaţi în Europa, au primit un lot de vehiculele tactice blindate Oshkosh JLTV,  la baza Rose Barracks din Germania, potrivit Army Recognition.

Noile vehicule de luptă vor înlocui vechile Humvee-uri care urmează să fie scoase din dotarea forțelor armate ale SUA, iar militarii din Regimentul 2 Cavalerie urmează să se bucure de vehicule militare care dispun de un blindaj şi o protecţie îmbunătăţite, dar şi de un motor mai puternic şi mai fiabil.

Cel mai nou vehicul tactic Oshkosh - JLTV este conceput pentru a face faţă, pe câmpul de luptă, noilor tipuri de provocări, dispunând de capacități de reconfigurare pentru a satisface cerințele Armatei SUA

JLTV este menit să înlocuiască toate vehiculele de tip Humvee de care dispune Departamentul Apărării al SUA. 

În toamna anului trecut precizam că Armata SUA intenționează să achiziționeze și să opereze, începând cu anul 2021, aproximativ 3.230 de vehicule tactice ușoare Oshkosh JLTV, pentru a înlocui Humvee-urile care urmează să fie scoase din dotarea forțelor armate.

Agile Combat Support lucrează în prezent cu Departamentul Armatei (Department of the Army) – o divizie a Departamentului Apărării al Statelor Unite (United States Department of Defense, prescurtat DoD) – la programul JLTV (2005–2015) care presupune înlocuirea Humvee-urilor, aflate în prezent în dotarea Forţelor Armate ale SUA, cu câteva zeci de mii de vehicule tactice, produse de compania Oshkosh Corporation. La începutul anului 2019, se vehicula informaţia că Armata SUA vrea să achiziţioneze, până în 2030, puţin peste 50.000 de vehicule blindate Oshkosh JLTV.

Dezvoltat de Armat SUA, pe baza experienței şi cunoştinţelor dobândite în timpul misiunilor din Irak și Afganistan, programul JLTV este considerat un upgrade major care poate fi adus forţelor militare americane, în materie de tehnică militară.

Cu alte cuvinte, în misiunile din Irak și Afganistan, militarii americani au reuşit să strângă suficiente informaţii despre cum s-au comportat pe teren, în timpul misiunilor, celebrele vehicule tactice Humvee, cunoscute şi ca HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle).

La începutul lunii decembrie 2020, Oshkosh Defense a anunțat că armata SUA a plasat cea de-a doua cea mai mare comandă de JLTV-uri Oshkosh de până acum, cu o valoare a contractului de 911 milioane de dolari.

Regimentul 2 Cavalerie al SUA, dislocat în Europa, a primit două tipuri de vehicule JLTV – versiunea cu patru locuri şi versiunea cu două locuri.

În plus, JLTV-urile sunt mult mai uşor decât Humvee-urile folosite anterior, oferindu-le militarilor avantajul de a se deplasa mult mai repede şi mai uşor, dar şi cu un consum de combustibil semnificativ mai mic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel