Rebelii sirieni, mesaj descurajator din partea SUA

Vlad Manolache / 25 iun 2018 / 16:39
bombardament siria
bombardament siria

Rebelii sirieni au fost avesrtizați că nu este cazul să aștepte sprijin militar din partea SUA pentru a se apăra în fața unei ofensive majore a Guvernului sirian. 

SUA a transmis un mesaj clar după ce un oraș deținut de opoziția siriană a fost lovit puternic de jeturile rusești. "Nu trebuie să vă bazați deciziile pe presupunerea sau așteptarea unei intervenții militare de către noi", a fost mesajul american trimis șefilor armatei siriene libere.

Mesaj pentru Bashar

Armata siriană a început să-și intensifice asaltul săptămâna trecută pentru a recuceri o zonă pierdută. Washingtonul a avertizat președintele sirian, Bashar al-Assad, și pe aliații săi ruși că încălcările unei zone de "escaladare" ar aduce "măsuri ferme și adecvate".

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat, vineri, că escaladarea militară siriană "încalcă fără echivoc" acordul de escaladare. 

"Noi, în guvernul Statelor Unite, înțelegem condițiile dificile cu care vă confruntați și îi sfătuim încă pe ruși și pe regimul sirian să nu întreprinde o măsură militară care să încalce zona", a mai spus mesajul. Sfatul pare să nu fie luat în seamă de ruși. Două centre de urmărire care monitorizează mișcările aeronavelor militare au înregistrat cel puțin 20 de lovituri la Busra al-Harir, la nord-est de Daraa, au declarat două surse pentru Reuters.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy