Rebeccah Heinrichs despre sistemul de la Deveselu: Incredibil de curajos

Vlad Manolache |
Data publicării:

Rebeccah Heinrichs, Senior Fellow Hudson Institute, a declarat că România a luat o decizie corectă și curajoasă în momentul în care a acceptat găzduirea scutului de la Deveselu. 

România a făcut "un lucru incredibil de curajos" prin găzduirea sistemului antirachetă de la Deveselu şi a luat decizia corectă, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Rebeccah L. Heinrichs, Senior Fellow Hudson Institute.

"România face anumite lucruri foarte, foarte bine. Unul este că a luat poziţie şi a găzduit Aegis Ashore, când SUA aveau nevoie ca o ţară să facă asta. România ştia că se va confrunta cu presiune şi opoziţie din partea Rusiei, dar a făcut acest lucru oricum. Acesta a fost un lucru incredibil de curajos şi a fost decizia corectă iar România nu s-a întors din drum şi îşi extinde echipamentul militar necesar. (...) Toate aceste lucruri şi faptul că vă asiguraţi că aveţi pregătirea militară, anume nu că aveţi doar echipamentul, ci aveţi un efectiv pregătit de luptă, de apărare, toate aceste lucruri proiectează putere şi pot schimba calculele unei forţe precum Rusia, care ar putea să estimeze că nu merită acest cost", a spus ea, punctând astfel, rolul ţării noastre în regiune.

Referire la implicarea SUA în securitatea mondială

Rebeccah L. Heinrichs şi James Carafano, vicepreşedinte Kathryn And Shelby Cullom Davis Institute for National Security and Foreign Policy-Heritage Foundation, au vorbit, pentru AGERPRES, despre provocările de securitate din regiunea Mării Negre şi despre relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi România.Carafano a făcut referire la implicarea SUA în securitatea mondială şi ameninţarea Rusiei.

"America este profund angajată în securitatea transatlantică şi acest lucru este important pentru că cele două mari ameninţări la securitatea Europei de Vest sunt influenţa destabilizatoare a Rusiei şi potenţialul de probleme în Orientul Mijlociu care ar putea veni spre Europa de Vest", a punctat expertul.


Rebeccah L. Heinrichs şi James Carafano participă în această perioadă la cea de-a cincea ediţie a programului internaţional de formare ''Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil'', organizat de Serviciul Român de Informaţii, prin Academia Naţională de Informaţii ''Mihai Viteazul'' în parteneriat cu Universitatea Harvard şi Universitatea Naţională de Informaţii din Statele Unite ale Americii, sub înaltul patronaj al Administraţiei Prezidenţiale române. 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel