Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: Victorie, înfrângere și consecințe. Încotro se îndreaptă lumea? Iulian Chifu vine la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

DefenseRomania vă invită să urmăriți o ediție specială, 17 ianuarie 2024, a podcastului „Obiectiv EuroAtlantic”.

Emisiunea va fi difuzată pe 17 ianuarie 2024, live, pe platformele DefenseRomania, începând cu ora 11:00. Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este profesor Iulian Chifu.

Profesorul Iulian Chifu este expert în securitate și relații internaționale, e fost consilier prezidențial pe probleme de securitate și fost consilier de stat al premierului Nicolae Ciucă.

Tema podcastului este încotro se îndreaptă războiul rus împotriva Ucrainei, anul decisiv 2024 după un blocaj pe front de mai bine de câteva luni, consecințe ale unei eventuale nedorite victorii ruse, perspective privind integrarea Ucrainei în NATO, dar și situația la nivel global ca urmare a conflictului dintre Hamas și Gaza.

Nu vor fi evitate nici subiectele sensibile privind alegerile la nivel european, inclusiv în România, dar și cele din SUA, determinante în ceea ce privește cele două mari războaie, Israel și mai ales Ucraina.

Va fi dezbătut și modul în care se poziționează China în cele două mari crize. 

Multe alte subiecte precum perspectivele unei victorii sau înfrângeri a Ucrainei și consecințele unor scenarii sumbre sunt analizate de Iulian Chifu.

Amintim că în cursul acestei săptămâni la Forumul de la Davos președintele Volodimir Zelenski a prezentat un plan de pace în 10 puncte, respins din start de Federația Rusă. Kievul a atras atenția că Moscova nu se va mulțumi doar cu un conflict înghețat.

"După 2014, s-au făcut încercări de îngheţare a războiului din Donbas (estul Ucrainei - n.r.). Au existat garanţi extrem de influenţi, cancelarul german (Angela Merkel - n.r.), preşedintele francez (Francois Hollande - n.r.). Dar Putin este un prădător care nu se mulţumeşte cu produse congelate" -  Volodimir Zelenski.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 17 ianuarie 2024, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel