Războiul din Yemen: Italia suspendă definitiv exportul de rachete şi bombe către Arabia Saudită şi EAU

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia a revocat definitiv autorizaţiile pentru exportul de rachete şi bombe spre Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU), două ţări puternic implicate în conflictul din Yemen, după ce aceste autorizaţii au fost suspendate timp de 18 luni, informează vineri AFP.

,,Vă anunţ că executivul a revocat autorizaţiile pentru exportul de rachete şi bombe către Arabia Saudită şi EAU", a anunţat vineri, pe contul său de Twitter, ministrul italian al afacerilor externe Luigi Di Maio, potrivit Agerpres.

Guvernul italian a suspendat încă în iulie 2019 autorizaţiile pentru exportul de bombe şi rachete către cele două ţări.

ONG-ul italian "Reţeaua pentru pace şi dezarmare" a precizat că 12.700 de bombe şi rachete italiene nu vor mai pleca spre cele două ţări vizate. "Doar oprirea furnizării de rachete şi bombe aeriene către Arabia Saudită şi EAU nu poate să facă să înceteze războiul din Yemen şi să aline suferinţele unei populaţii epuizate de conflict, foame şi boli, însă constituie un pas necesar pentru crearea de pre-condiţii pentru pace", a subliniat ONG-ul.

Această decizie a guvernului italian "pune capăt odată pentru totdeauna posibilităţii ca mii de dispozitive explozive fabricate în Italia să poată lovi structuri civile, să poată face victime în rândul populaţiei sau să contribuie la agravarea situaţiei umanitare deja grave în această ţară", şi-a exprimat ONG-ul satisfacţia.

În conflictul din Yemen rebelii houthi, susţinuţi de Iran, luptă de şase ani împotriva forţelor loiale guvernului, susţinute din 2015 de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită şi din care fac parte şi Emiratele Arabe Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel