SUA au neglijat războiul electronic (EW), atât de eficient în războiul din Ucraina. Armata americană accelerează acum dezvoltarea programelor EW

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Succesul dovedit pe care mijloacele de războiului electronic (EW) l-au avut în timpul războiul ruso-ucrainean determină acum U.S. Army să accelereze dezvoltarea şi testarea propriilor sisteme de bruiaj electronic, precizează publicaţia Defense News, cu referire la un oficial din cadrul Pentagonului care se ocupă de achiziţii militare.

După ce mai bine de douăzeci ani a neglijat utilitatea mijloacelor de războiului electronic (EW), U.S. Army acordă din nou prioritate acestui domeniu, inclusiv prin dezvoltarea programelor militare ''Terrestrial Layer System-Brigade Combat Team'' și  ''Echelons Above Brigade''.

Doug Bush, secretarul adjunct pentru achiziții militare al U.S. Army, a declarat, pe 7 august, că programele militare TLS-BCT și  EAB sunt "pe drumul cel bun".

Oficialul american a ţinut să precizeze că U.S. Army a decis să accelereze dezvoltarea acestor programe militare, deoarece au fost atent analizate utilitatea pe care mijloacelor de războiului electronic (EW) o au pe frontul din Ucraina.

TLS este un sistem combinat de război electronic și de culegere de informații prin interceptarea semnalelor (SIGINT). Controlul spectrului electromagnetic este esențial în războiul modern, deoarece este folosit pentru ghidarea armelor, comunicarea cu aliații și identificarea și suprimarea inamicului.

În urmă cu doi ani, companiile Lockheed Martin și Boeing DRT au început să transforme vehiculele blindate 8×8 Stryker în prototipuri ale unui sistem terestru de război electronic. Ulterior, prototipurile celor două companii au fost oferite U.S. Army pentru a le supune mai multor serii de teste.

În aprilie, U.S. Army a apelat la compania Lockheed Martin pentru a echipa vehiculele de luptă Stryker, produse de General Dynamics, cu tehnologii TLS-BCT. 

Doug Bush a declarat că U.S. Army ar trebui să înveţe din succesul dovedit pe care mijloacele de războiului electronic (EW) îl au pe frontul din Ucraina - sistemele de bruiaj fiind utilizate de ambele tabere pentru a suprima comunicaţiile şi utilizarea dronelor de mici dimensiuni.

,,Pentru sistemele foarte mici, războiul electronic se dovedește foarte eficient în Ucraina împotriva acestora, de ambele părți", a spus el. "Ar trebui să învățăm din asta".

,,Avem programele în curs de desfășurare", a declarat recent Bush. "Armata reinvestește în mod fundamental și reconstruiește capacitatea noastră de război electronic tactic după ce a fost neglijata în ultimii 20 de ani", a ţinut să precizeze oficialul american.

Anul trecut, SUA s-au angajat să trimită echipamente de război electronic Ucrainei, ca parte a unuia dintre numeroasele pachete de asistență militară. Un oficial de rang înalt din domeniul apărării a confirmat ulterior că un "număr mic" de soldați ucraineni se antrenau pe un sistem de bruiaj american. Războiul electronic se dovedește a fi util în contracararea atacurilor cu drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel