Războiul din Donbas: Separatiștii proruși continuă să încalce regimul de încetare a focului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanţii din Ucraina ai Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE SMM) au înregistrat mai multe încălcări ale regimului de încetare a focului în regiunile est-ucrainene Donețk și Lugansk.

 
 

Potrivit unui raport, pe data de 23 februarie, la o distanţă de 5 kilometri de linia de demarcaţie din localitatea Zolote, de unde ambele părţi implicate în conflict şi-au retras forţele, observatorii OSCE au documentat aproximativ 360 de explozii şi 130 de focuri de armă, precizează Rador.

Între timp, militarii Kievului, de asemenea au comunicat că, ieri, 24 februarie, grupările armate ale Rusiei staţionate în zona separatistă din Donbas au încălcat de cinci ori regimul de încetare a focului, atacând poziţii ale trupelor guvernamentale ucrainene.

Amintim că, pe 18 febroarie, forțele ruse de ocupație din Donbas au atacat pozițiile ucrainene încercând să rupă linia de demarcație dintre regiunea separatistă și teritoriul controlat de autoritățile ucrainene.

Militarii ucraineni au fost nevoiți să se retragă din pozițiile defensive din apropierea orașului Zolote din regiunea Lugansk, ca urmare a unui atac cu mortiere de 120 mm, lansatoare de grenade de diferite tipuri și mitraliere grele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel