Războiul din Donbas: Separatiștii proruși continuă să încalce regimul de încetare a focului

S.I. Catalin / 25 feb 2020 / 14:37

Reprezentanţii din Ucraina ai Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE SMM) au înregistrat mai multe încălcări ale regimului de încetare a focului în regiunile est-ucrainene Donețk și Lugansk.

 
 

Potrivit unui raport, pe data de 23 februarie, la o distanţă de 5 kilometri de linia de demarcaţie din localitatea Zolote, de unde ambele părţi implicate în conflict şi-au retras forţele, observatorii OSCE au documentat aproximativ 360 de explozii şi 130 de focuri de armă, precizează Rador.

Între timp, militarii Kievului, de asemenea au comunicat că, ieri, 24 februarie, grupările armate ale Rusiei staţionate în zona separatistă din Donbas au încălcat de cinci ori regimul de încetare a focului, atacând poziţii ale trupelor guvernamentale ucrainene.

Amintim că, pe 18 febroarie, forțele ruse de ocupație din Donbas au atacat pozițiile ucrainene încercând să rupă linia de demarcație dintre regiunea separatistă și teritoriul controlat de autoritățile ucrainene.

Militarii ucraineni au fost nevoiți să se retragă din pozițiile defensive din apropierea orașului Zolote din regiunea Lugansk, ca urmare a unui atac cu mortiere de 120 mm, lansatoare de grenade de diferite tipuri și mitraliere grele.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy