Războiul de 24 de ore și capitularea armenilor din Nagorno-Karabah sub privirile Rusiei. Vasile Simileanu, la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 22 septembrie 2023, de la ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este colonelul (r.) Vasile Simileanu. 

Vasile Simileanu este doctor în geopolitică și directorul revistei Geopolitica. 

Subiectul podcastului va fi reprezentat de evenimentele din Nagorno-Karabah din această săptămână. Vor fi analizate consecințele pentru întreaga regiune, dar și la nivel mondial, a ceea ce s-a întâmplat în Caucazul de Sud.

Operaţiunea militară a Azerbaidjanului lansată marţi pentru a captura regiunea disputată Nagorno-Karabah din sudul Caucazului a produs numeroase victime, inclusiv decesul a patru ofițeri ruși din forțele de menținere a păcii în regiune.

Armenia a calificat joi drept o "crimă împotriva umanităţii" operaţiunea militară lansată zilele trecute de Azerbaidjan pe teritoriul Nagorno-Karabah, susţinând în faţa Consiliului ONU pentru drepturile omului că o "epurare etnică" este "în curs" de desfăşurare în enclava azeră până acum de o majoritate de etnici armeni.

Capitularea armenilor din Nagorno Karabah sub privirile aliatului tradițional rus. Autorităţile azere au confirmat un acord de încetare a focului începând de miercuri în regiunea separatistă Nagorno-Karabah şi desfăşurarea joi de prime negocieri privind reintegrarea acestui teritoriu disputat cu Armenia. Azerbaidjanul a confirmat că forţele din Karabah vor fi dezarmate,

Puţin mai devreme, separatiştii armeni din Nagorno-Karabah anunţaseră că au acceptat termenii unei încetări a focului propuse de contingentul rus de menţinere a păcii, la 24 de ore după ce Azerbaidjanul a declanşat ofensiva, în care au murit zeci de oameni şi sute au fost răniţi.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 22 septembrie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel