Război Ucraina. Un nou bilanț al confruntării dintre Armată și separatiștii proruşi

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) au raportat că forțele militare separatiste susţinute de Rusia au atacat poziţiile armatei ucrainene din Donbas, Estul Ucrainei, informeaza UNIAN.

În ultimele 24 de ore, forțele militare separatiste susţinute de Rusia au efectuat șapte atacuri asupra armatei ucrainene din Donbas, Estul Ucrainei. Militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) au raportat că în urma atacurilor un soldat ucrainean a fost ucis în schimbul de focuri și alţi doi soldaţi au fost răniți.

,,Un soldat ucrainean a fost ucis, iar alți doi au fost răniți în bombardament. Forțele întrunite au dat un răspuns ferm tuturor atacurilor inamice, după ce au eliminat trei separatişti și au rănit alţi șase", se precizează într-un comunicat de presă al Joint Forces Operation din Ucraina, actualizat pe Facebook la ora 07:00 Kiev, pe 22 martie 2019.

Din declaraţiile militarilor ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite, reiese că separatiştii proruși au deschis focul asupra lor cu mortiere de calibrul 82 mm și 120 mm, arme instalate pe vehicule de luptă pentru infanterie, lansatoare de grenade de diferite tipuri, mitraliere grele și arme de calibru mic pentru a le ataca posturile de apărare desfăşurate în orașul Avdiyivka și satele Shyrokyne, Khutir Vilniy , Zolote-4, Pivdenne, Krymske și Stanycia Luhanska.

,,De vineri seara, forțele conduse de ruși au atacat pozițiile ucrainene în apropierea satului Zolote-1, folosind lansatoare de grenade antitanc, mitraliere grele și arme de calibru mic", se arată în comunicatul de presă al Joint Forces Operation din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel