Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO

Sistem Patriot al Forțelor Armata ale României. Foto: MApN
Sistem Patriot al Forțelor Armata ale României. Foto: MApN

Raytheon Missiles & Defense Romania reiterează importanța sistemelor Patriot, atât pentru apărarea anti-aeriană a României, cât și pentru cea a NATO.

„Patriot îmbină într-un singur sistem senzori de excepție, rachete interceptoare cu rol pur defensiv și echipamente lansatoare”, transmite Raytheon Missiles în cadrul unei postări pe contul oficial al Facebook.

Această combinație de tehnologii și abilitatea lor de a contracara diferite amenințări aeriene a transformat Patriot în elementul de bază al apărării anti-aeriene a NATO și a României”, amintește Raytheon.

 

România va deține cea mai modernă configurație a Patriot

 

România va primi următorul sistem de apărare antiaerian și anti-rachetă Patriot, produs de Raytheon Missiles & Defense, o divizie a Raytheon Technologies. Acesta va veni în cea mai nouă versiune, fapt care va face din țara noastră primul stat ce va opera configurația respectivă.

În luna septembrie a anului 2020, România a recepționat primul sistem Patriot. 

România a achiziționat șapte sisteme performante Patriot. Patru dintre ele vor fi utilizate de Forțele Aeriene și trei vor fi achiziționate pentru Forțele Terestre.

La începutul anului 2021, după ce Forțele Armate ale SUA au desfășurat o evaluare critică a design-ului sistemului de apărare antiaerian și anti-rachetă, compania a primit undă verde pentru a face o serie de modernizări semnificative. ”Succesul acestei evaluări ne permite să accelerăm producția celor mai noi variante ale unităților de foc”, a spus Patrick Griffin, senior program manager la Raytheon Missiles & Defense pentru programul Patriot România. ”Este un pas hotărâtor în a crește și mai mult capabilitatea acestei soluții de apărare la nivel global”, preciza gigantul Raytheon în primăvara acestui an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel