Raytheon a testat o nouă rachetă pentru lansatoarele MLRS

DefenseRomania Team / 24 sep 2019 / 12:28

Compania Raytheon a prezentat un nou model de rachetă, DeepStrike, capabilă să lovească ținte aflate la o distanță de până la 500 km, transmite defenceblog. 

Noua rachetă a fost cerută de US Army în cadrul programului Precision Strike Missile sau PrSM. Noul sistem de arme PrSM va fi o rachetă ghidată, de suprafață, care poate fi folosită pe orice vreme și trasă din sistemul de rachete cu lansare multiplă M270A1 (MLRS) și/sau sistemul de rachete (HIMARS) M142.

Racheta de bază, care a fost dezvoltată pentru a angaja o mare varietate de ținte aflate la distanțe de până la 500 de kilometri, pune accentul pe precizia loviturii asupra obiectivelor fixe sau în mișcare blindate și/sau fortificate. 

Racheta DeepStrike are mai multe avantaje față de modelul actual. Zboară mai departe, transportă mai mult explozibil și are un sistem de ghidare superior. Inginerii Raytheon au proiectat racheta astfel încât două modele să se poată încadra în unul singur caracteristică care îi reduce costurile și ar dubla efectiv puterea de luptă a US Army.

Site-ul companiei a spus că noua rază de acțiune a rachetei și viteza vor permite unităților de luptă ale Armatei să lovească ținte în zone geografice vaste și medii cu amenințări mari.

 

Vezi și: Raytheon a dezvoltat un nou tip de rachetă supersonică, Peregrine 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy