Răspunsul Departamentului de Stat al SUA la întrebarea de ce aliații apără diferit Israelul și Ucraina: Ne-am angajat să ajutăm Ucraina din prima zi

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

"Ne-am angajat să ajutăm Ucraina încă din prima zi", a fost răspunsul Departamentului de Stat al SUA la întrebarea de ce SUA și partenerii săi au reușit cu succes și în mod coordonat să apere Israelul împotriva atacurilor cu drone și rachete, dar nu au făcut același lucru pentru Ucraina.

,,Dacă vă uitați la angajamentele noastre față de Ucraina, acestea includ apărarea antirachetă pentru a permite armatei ucrainene să doboare drone și rachete și să respingă atacurile asupra ucrainenilor. Administrația furnizează sisteme de armament care valorează miliarde de dolari. Și acestea nu sunt doar sisteme de arme americane. Am lucrat pentru a obține sisteme de apărare antiaeriană din întreaga lume pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de atacurile rusești", a declarat Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Atunci când jurnaliștii au precizat că Rusia atacă Ucraina cu aceleași drone pe care Iranul le-a lansat asupra Israelului, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a subliniat sprijinul său ferm pentru Ucraina și nu a fost de acord cu logica comparării apărării Ucrainei cu cea a Israelului.

,,Nu sunt de acord cu logica acestei întrebări. Ne-am angajat să ajutăm Ucraina din prima zi. Și ceea ce am făcut confirmă acest lucru. Dacă vă uitați la coaliția internațională pe care am adunat-o pentru a răspunde la agresiunea Rusiei, dacă vă uitați la sancțiunile și sistemele de control al exporturilor, dacă vă uitați la furnizarea de sisteme de arme. Cred că premisa acestei întrebări este puțin absurdă, pentru că nu corespunde realității noastre atunci când vine vorba de sprijinirea poporului ucrainean și a armatei ucrainene", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

După cum a relatat Vocea Americii, experții consideră că atacul Iranului asupra Israelului este o dovadă a faptului că slăbiciunea țărilor occidentale în susținerea Ucrainei inspiră regimuri autoritare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel