Raport: Taiwanul are prea puţine rachete anti-navă pentru a face faţă marinei chineze

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pentru a provoca pagube semnificative flotei de nave a marinei chineze, în cazul unei invazii militare, Forţele Armate ale Taiwanului ar trebui să scufunde jumătate din navele care alcătuiesc această flotă, dar acest lucru ar presupune ca apărarea Taiwanului să dispună de un arsenal de cel puțin 1.200 de rachete anti-navă, cel puţin asta sugerează analistul militar David Axe, într-un material pentru revista Forbes.

Sursa citată precizează că acestea au fost şi concluziile unei analize amănunţite pe care guvernul la Taipei a efectuat-o în vara anului trecut, sub auspiciile așa-numitului “Joint Theater-Level Simulation System ” pe care

Ministrul adjunct al apărării, Zhang Zheping, a declarat la începutul anului trecut că stocul actual de rachete anti-navă de care dispune Armata Taiwanului este insuficient pentru a produce pagube semnificative Forţelor Navale Chineze, în cazul unei eventuale invazii militare a Beijingului.

Analistul militar David Axe aminteşte că în luna mai a anului trecut, Taipeiul a anunțat că va cheltui aproximativ 2,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra rachete Harpoon de la compania americană de apărare Boeing.

Cele 400 de rachete RGM-84L-4 Harpoon Block II, cu tot cu cele 100 de unităţi de lansatoare - montate pe camioane – vor fi susținute de 25 de radare mobile şi vor crește semnificativ arsenalul de rachete anti-navă al Forţele Armate ale Taiwanului. 

Pe lângă cele 400 de rachete Harpoon, arsenalul Forţele Armate ale Taiwanului mai cuprinde rachetele Hsiung Feng II și Hsiung Feng III – fabricate pe plan local – dar şi versiuni mai vechi ale rachetelor americane anti-navă Harpoon.

Planul inițial al Taipeiului era ca Taiwanul să achiziționeze necesarul de lansatoare și rachete anti-nave până 2023 și 2024. 

Dar, unele întârzieri generate de partea americană, cumulate cu unele probleme de natura bugetară ale Taiwanului au făcut ca aceste termene să fie greu de atins.

Cu o rază de acțiune de 125 de kilometri, rachetele RGM-84L-4 Harpoon Block II pot fi folosite pentru a lovi nave de război portavioane ale marinei chineze, dar şi facilităţi militare portuare aflate în apropiere.

Rachetele RGM-84L-4 Harpoon Block II – parte a unor sisteme mobile – vor contribui la consolidarea sistemului stratificat de apărare al Taiwanului, completând arsenalul de rachete Harpoon de care dispun Forţele Aeriene şi Navale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel