Raport ISW: Forțele Armate Ucrainene organizează o contraofensivă de succes în Avdiivka

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă. Tanc al forțelor ucrainene
Imagine ilustrativă. Tanc al forțelor ucrainene

Forțele Armate Ucrainene au desfășurat cu succes un contraatac în apropierea așezării Avdiivka din regiunea Donețk, potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

 

"Forțele ucrainene au efectuat probabil un contraatac la nord-est de Avdiivka. Imaginile publicate pe 2 aprilie indică faptul că forțele ucrainene au recucerit probabil poziții la nord-vest de Novoselivka (la 17 kilometri nord-est de Avdiivka) și au avansat în apropierea așezării."

În același timp, spun experții ISW, nu este clar dacă forțele ucrainene dețin încă aceste poziții sau dacă au efectuat o operațiune de recunoaștere și au părăsit ulterior zona.

Potrivit Statului Major General al armatei ucrainene, militarii ucraineni au lovit mai multe efective militare și 3 puncte de comandă în ultima zi, precum au și respins peste 60 de atacuri rusești.

Pe fronturile Avdiivka și Mariinka, rușii au desfășurat fără succes acțiuni ofensive în Novokalynove, Sieverne, Pervomaiske și Marinka din regiunea Donețk și în jurul acestora. În același timp, ocupanții au bombardat așezările Novokalynove, Avdiivka, Vodiane, Pervomaiske, Krasnohorivka, Heorhiivka și Marinka.

La 26 martie, șeful administrației militare din Avdiivka, Vitali Barabash, a cerut civililor să evacueze Avdiivka. El a avertizat că acest lucru ar putea să nu fie posibil în curând. 

La 27 martie, orașul Avdiivka, situat pe linia frontului în regiunea Donețk, a fost plasat într-o "zonă roșie" și închis pentru jurnaliști și voluntari. Autoritățile locale au explicat că nu mai era sigur.

Șeful administrației militare din Avdiivka, Vitali Barabash, a explicat că ordinul a fost emis din cauza escaladării situației în oraș și în jurul acestuia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel