Raport ISW: Ajutorul oferit SUA este vital pentru baza industrială de apărare a Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Furnizarea de ajutor din partea SUA rămâne vitală pe termen scurt și mediu pentru ca Ucraina să-și construiască singură baza industrială de apărare, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea sa din 6 februarie. Ucraina își propune să se concentreze pe impulsionarea producției interne de armament în 2024, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, în decembrie 2023. Potrivit lui Umerov, Ucraina alocă anul acesta 255 de miliarde de Hr (6,8 miliarde de dolari) din bugetul de stat pentru producția de echipamente militare.

,,Succesul eforturilor Ucrainei de a-și construi baza industrială de apărare depinde de capacitatea Ucrainei de a elibera zonele vitale din punct de vedere strategic ocupate de forțele rusești", potrivit ISW.

Grupul de reflecție american a precizat că "SUA vor trebui să continue să sprijine Ucraina timp de mai mulți ani, pe măsură ce Ucraina își construiește propria bază industrială de apărare

Statele Unite rămân principala sursă care furnizează cantități mari de echipamente militare esențiale pentru Ucraina, precum tancuri M1 Abrams, transportoare blindate, sisteme avansate de apărare aeriană precum Patriot și sisteme de atac cu rază lungă de acțiune, potrivit ISW.

ISW a apreciat că SUA nu ar fi nevoie să trimită pachete mari de asistență de securitate Ucrainei dacă Kievul "continuă cu succes să întreprindă măsuri care vizează fabricarea de armament pe plan intern".

O delegație ucraineană s-a întâlnit cu consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, la 6 decembrie 2023, în cadrul Conferinței SUA-Ucraina privind baza industrială de apărare, pentru a spori colaborarea și producția între companiile de apărare din SUA și Ucraina și pentru a crește producția globală de armament.

Armata SUA intenționează să crească producția internă americană de obuze de artilerie de 155 mm și componente pentru obuzele destinate Ucrainei în 2024 și 2025, a declarat secretarul adjunct al armatei americane pentru achiziții, logistică și tehnologie, Doug Bush, la 5 februarie.

Statele Unite vor dubla producția lunară de obuze de artilerie de 155 mm, de la 28.000 de obuze pe lună în octombrie 2023 la aproximativ 60.000 de obuze pe lună în octombrie 2024, potrivit lui Bush.

Armata SUA intenționează să crească producția la 75.000 de obuze pe lună în aprilie 2025 și la 100.000 de obuze lunar în octombrie 2025. Potrivit lui Bush, acest plan va fi pus în aplicare dacă finanţarea suplimentarea propusă de Congres va fi aprobată.

Republicanii continuă să blocheze proiectul de lege de finanțare suplimentară care include un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, insistând că orice ajutor militar suplimentar pentru Ucraina sau Israel trebuie să includă schimbări semnificative în ceea ce privește securitatea frontierelor interne ale SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel