Radarul NS50 va echipa noile nave de luptă antimină ale Marinei Belgiene și ale Marinei Regale Olandeze

Radar NS50, sursă foto: Thales
Radar NS50, sursă foto: Thales

Cu acest contract pentru noul său radar NS50, Thales deservește cu mândrie atât Forțele Navale din Belgia, cât și din Țările de Jos, pentru dotarea noilor nave de luptă antimină (Mine Counter Measures Vessels - MCMV). Radarul NS50 introduce o capabilitate completă de auto-protecție pentru nave împotriva amenințărilor aeriene și de suprafață. Radarul NS50 revoluționează: este primul radar compact 4D de tip AESA (Active Electronically Scanned Array) disponibil pe piață pentru nave mai mici, care oferă atât supraveghere aeriană, cât și de suprafață.

Forțele navale belgiene și olandeze se bazează pe Thales, pe Naval Group și pe șantierul naval KERSHIP pentru a echipa cu radare NS50 cele 12 nave de luptă antimină.

În premieră, NS50 oferă o capabilitate completă și de nivel superior de auto-protecție împotriva amenințărilor aeriene și de suprafață pentru această clasă de nave. O alegere strategică pentru navele mici și mijlocii, NS50 oferă funcții duale - de supraveghere aeriană și de suprafață și de conducere a focului, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania.

Provocările cu care se confruntă forțele navale nu au fost niciodată mai diverse și mai dificile - pornind de la viitoarele generații de rachete anti-navă, câmpuri de luptă robotizate sau atacuri cu roiuri de drone, până la război electronic (bruiaj) - acestea fiind obligate să acționeze concomitent împotriva unor amenințări convenționale, asimetrice și hibride. Timpul de reacție și calitatea informațiilor sunt esențiale atunci când se confruntă simultan cu aceste amenințări imprevizibile. NS50 oferă timpul maxim de monitorizare a țintei pentru ca forțele navale să evalueze amenințarea și să ia contra-măsurile necesare și, în același timp, să înțeleagă ce se întâmplă în jur pentru a proteja nava și forțele aliate.

 

Thales: NS50, cel mai compact și cel mai accesibil radar naval multifuncțional 4D de pe piață

 

NS50 este cel mai compact și cel mai accesibil radar naval multifuncțional 4D de pe piață. Oferă performanțe superioare de detectare, urmărire și clasificare a țintelor aeriene și de suprafață, oferind informații 4D extrem de precise despre țintă, necesare pentru achiziția rapidă în cazul sistemelor anti-aeriene cu rază scurtă tip „Fire and Forget” sau controlul focului artileriei îmbarcate împotriva țintelor de suprafață. Oferă protecție împotriva UAV-urilor, a aparatelor de zbor la altitudini joase, a țintelor de suprafață integrate în sisteme de artilerie anti-aeriană cu tunuri de calibru mic sau mediu.  

NS50 are o arhitectură hardware modulară și scalabilă, făcându-l la fel de potrivit pentru ambarcațiuni de luptă, nave de patrulare offshore, MCMV-uri, nave auxiliare și diverse alte platforme. Niciun alt radar din această clasă nu oferă flexibilitatea și gama de caracteristici de care dispune NS50, care sunt similare cu cele care echipează nave de dimensiuni mai mari. Designul său complet digital permite actualizări în orice moment și în orice loc, iar modificările de software sunt simple pentru integrarea noilor caracteristici. NS50 îndeplinește cerințele actuale în materie de securitate cibernetică.

NS50 face parte din familia de radare NS deja aflată în dotarea Marinei Regale Olandeze, oferind monitorizare și supraveghere sporite și contribuind la menținerea stabilității regionale în diferite părți ale lumii.

„Forțele navale se confruntă cu amenințări simultane mai complexe, mai agile și mai rapide. Radarul NS50 compact revoluționează - oferă avantajul supravegherii aeriene și de suprafață, precum și capabilitatea de conducere a focului împotriva ambarcațiunilor, a navelor MCM, a navelor de patrulare offshore și împotriva altor platforme. Suntem mândri să lucrăm cu Naval Group și cu Kership și să furnizăm un radar inovator Forțelor Navale belgiene și olandeze, pentru a avea un avantaj operațional”, a declarat Serge Adrian, Senior Vice-President Surface Radar Activities, Thales.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel