Rachetele antiradar americane AGM-88, o altă capabilitate semnificativă în sprijinul Ucrainei

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA a dezvăluit că Washingtonul a trimis rachete antiradar în Ucraina pentru a viza sistemele radar rusești, ca parte a eforturilor sale de a îmbunătăți capacitățile militare ale Ucrainei.

Subsecretarul american al Apărării pentru Afaceri Politice, Colin Cale, a declarat că țara sa a trimis o serie de rachete, ca parte a pachetului de ajutor recent aprobat, adăugând: "Am inclus rachete antiradar care pot fi lansate din avioane ucrainene. Are efecte asupra radarelor rusești și a altor sisteme".

Un oficial al apărării a explicat că rachetele pe care Washingtonul le-a trimis Kievului sunt AGM-88, un model antiradar de mare viteză cunoscut sub numele de HARM.

Luna trecută, Statele Unite au trimis Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 270 de milioane de dolari, inclusiv patru noi sisteme de artilerie de înaltă precizie.

 

Caracteristici greu de egalat

 

Analistul specializat în afaceri militare, Jacob Janowski, a declarat că racheta Harm are multe caracteristici de luptă superioare, deoarece poate detecta diferite tipuri de radare și le poate lovi chiar dacă acelstea sunt declupate imediat după interceptarea inițială, și are o autonomie maximă de aproximativ 150 km.

Această rază lungă de acțiune le permite rachetelor să lovească în principal radarele sistemelor antiaeriene rusești S-400.

AGM-88 High Speed ​​​​Anti-Radiation Harm este cunoscută ca o rachetă tactică aer-suprafață concepută pentru a căuta și distruge sistemele de apărare aeriană echipate cu radar.

Racheta, cu o greutate de 360 ​​kg la lansare, identifică semnalele radar inamice și urmărește  fasciculul către țintă cu o viteză de aproximativ 2.300 de kilometri pe oră.

Potrivit surselor occidentale, acest tip de rachetă poate viza inclusiv radarele rusești antibaterie, pe care armata rusă le folosește pentru a lovi artileria ucraineană.

Despre impactul aprovizionării Ucrainei cu aceste rachete, Janovsky a subliniat că acestea vor fi foarte utile forțelor ucrainene, pentru a respinge atacurile rusești în perioada următoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel