Urmărește emisiunea live



Rachete turcești SOM pentru avioanele azere Su-25 și MiG-29

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

În prezent, au loc discuții avansate între Azerbaidjan și Turcia privind dotarea avioanelor azere de luptă "Su-25" și "MiG-29" cu rachete turcești de croazieră "SOM".

Discuții similare între Azerbaidjan și Turcia au existat și în anul 2018, însă acordul nu s-a materializat din cauza obiecțiilor Parisului, deoarece rachetele erau dotate cu motoare "TRG 40" fabricate în Franța. Ulterior, rachetele au fost echipate cu motoare turcești "KALE 3200".

Gorkan Okumos, directorul Institutului de Cercetare și Dezvoltare a Industriilor de Apărare "Tubirak Sage", a declarat recent că modelul de rachetă SOM B-2, care se află în prezent în faza de dezvoltare, a fost testat și va intra în curând în stoc. În prezent, sunt desfășurate studii privind sistemele electronice antibruiaj pentru operațiunile de direcționare la versiunile avansate ale familiei de rachete SOM-C, respectiv SOM C-1 și SOM C-2.

SOM este prima rachetă de croazieră de mare precizie, cu rază lungă de acțiune, proiectată și dezvoltată în comun de Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Industriilor de Apărare "Tubirak Sage" și Roketsan, un producător turc specializat în rachete.

Racheta este considerată extrem de eficientă împotriva țintelor mobile terestre și maritime de suprafață, dar și împotriva țintelor terestre fixe, precum adăposturi, baze aeriene, hangare pentru avioane, centre de comandă și control.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel