Rachete Harpoon: SUA ar putea înarma flota Ucrainei pentru a face față agresiunii Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Rachetă Boeing Harpoon
Rachetă Boeing Harpoon

Flota Ucrainei ar putea beneficia de rachete americane Harpoon.

Astfel, potrivit portalului deschide.md, care citează presa din Ucraina, Pentagonul examinează posibilitatea de a livra Ucrainei rachete Harpoon pentru dotarea flotei. Această declarație îi aparne lui Iurii Tabah, căpitan de rangul întâi în rezervă.

„Acestea sunt rachete foarte srioase", spune Tabah care a adăugat că astfel Ucraina ar putea să facă față agresiunii Federației Ruse în Marea Neagră și Azov.

Militarul a mai adăugat că Donald Trump are merite deosebite în confruntarea dintre Rusia și Ucraina. Datorită Administrației Trump, prețul la petrol este mic ceea ce împiedică dezvoltarea Rusiei. Un alt merit este poziția lui Trump față de gazoductul Nord Stream 2.

Harpoon este o rachetă dezvoltată de Boeing care se bazează pe radar propriu, aflată în dotarea a numeroase armate din lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel