Atac cu rachete de croazieră Storm Shadow asupra unor obiective militare din Crimeea (Foto/Video): Ruşii încearcă să ascundă navele din portul Sevastopol

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au atac mai multe instalații militare rusești din Peninsula Crimeea ocupată, utilizând rachete de croazieră Storm Shadow/SCLALP. Materiale video care surprind momentul atacului au fost publicate pe reţele de socializare. Mai mulţi martori oculari au raportat prezenţa unor rachete de croazieră în spațiul aerian al peninsulei Crimeea și numeroase explozii.


Imaginile publicate de aceştia arată zborul unei rachete de croazieră Storm Shadow / SCLALP în apropiere de Simferopol.

Youtube video image

Mai târziu, la periferia Sevastopolului, în apropiere de satul Verkhniosadove, a fost văzută o coloană de fum, probabil de la o explozie care a avut loc în zonă.

Mass-media ucraineana relatează că în apropierea satului Verkhniosadove se afla instalațiile ale Centrului de comunicații 744 al Comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră. Înainte de anexarea din 2014, acolo se afla un centru de comandă al Marinei ucrainene (unitatea militară A2929).

Că urmarea a repetatelor atacuri efectuate de ucrainenii asupra țintelor rusești din Sevastopol, s-ar putea ca sediul comandamentului Flotei ruse din Mării Negre să fi fost mutat de către armata rusă într-un centru de comandă de rezervă din Verkhniosadove. Acest lucru poate explica de ce forţele armate ucrainene au efectuat un atac asupra acestui loc.

De asemenea, locuitorii din regiune au raportat presupuse explozii în zona aerodromului Belbek, situat în apropiere de Sevastopol. Cu toate acestea, în prezent nu există informații exacte în acest sens.

Localnicii au publicat fotografii ale unor ''ecrane de fum'' create de ruși pentru a ascunde navele din Golful Sevastopol. Activarea instalaţiilor de fumizare a devenit deja o procedură standard pentru Marina rusă în timpul alertelor aeriene.

La 13 septembrie, rachete Storm Shadow/SCLALP au lovit în un șantier naval din Sevastopol. Ca urmare a atacului efectuat de ucrainenii, nava mare de desant Proiect 775 "Minsk" și submarinul Proiect 636.3 "Rostov-on-Don" au fost complet distruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel