Racheta Mistral 3 a interceptat o țintă mobilă la peste 7 kilometri

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Mistral 3, sursă foto: MBDA
Mistral 3, sursă foto: MBDA

La începutul acestei luni, MBDA a demonstrat capabilitățile sporite ale rachetei Mistral 3 prin interceptarea cu succes a unei ținte mobile situate la o distanță de peste 7 kilometri. Demonstrația a avut loc în prezența a 15 delegații străine.

Focul demonstrativ a fost efectuat asupra unei ținte de mici dimensiuni de tip MIRACH 40, parte dintr-un sistem care include un radar (Saab Giraffe 1-X), un centru de control și coordonare LICORNE și un lansator ATLAS-RC.

Racheta Mistral 3, aflată în prezent în serviciul forțelor armate franceze, este o rachetă de apărare aeriană dotată cu un cap de dirijare IR și capabilități avansate de procesare a imaginii care permit angajarea de la mare distanță a unor ținte cu o semnătură termică scăzută, cum sunt dronele, rachetele turbopropulsate și ambarcațiunile rapide, asigurând în același timp o rezistență excelentă la contramăsuri.

Reprezentanții celor 15 delegații au putut participa și la prezentări destinate să demonstreze capabilitățile de luptă anti-dronă ale sistemului MISTRAL confruntat cu o țintă reală aflată în zbor, formată din mai multe drone mici, acestea fiind reprezentantive pentru amenințările actuale, potrivit unui comunita emis către DefenseRomania. Mai multe sisteme LICORNE care utilizează diferite configurații de senzori (radar Saab 1-X, senzor IR, camere video operate de la distanță) și lansatoare (ATLAS RC și MANPAD) au fost desfășurate la fața locului pentru a ilustra performanțele globale ale sistemului împotriva dronelor, precum și capacitatea rachetei de a intercepta acest tip de țintă.

 

Racheta MBDA Mistral 3, rată impresionantă de reușită

 

Éric Béranger, CEO MBDA, a spus: "Noi, la MBDA, suntem conștienți de evoluțiile tehnologice și de faptul că trebuie să ne adaptăm noilor amenințări. Pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților noștri, oferim soluții complete, integrate și compatibile cu numeroasele sisteme dezvoltate anterior pentru a le furniza capacități militare critice care să le permită garantarea suveranității. Indiferent că este vorba despre amenințări de ieri, de astăzi sau de mâine, avem răspunsuri adecvate la toate problemele."

Mistral 3 este o rachetă de apărare aeriană de tipul „fire and forget" foarte fiabilă, cu o rată de reușită de aproape 95%. Dotată cu un ghidaj IR și capacități avansate de procesare a imaginilor, Mistral are o rezistență excelentă la contramăsuri și poate angaja, de la mare distanță, ținte cu semnătură termică redusă, cum sunt dronele și rachetele turbopropulsate, precum și ținte clasice – avioane militare și elicoptere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel