Racheta americană hipersonică ar putea lovi oriunde pe Glob în câteva minute

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Army își propune să obțină primul prototip de armă hipersonică până în anul 2023, potrivit unui articol publicat recent în revista Army AL&T.

Revista Armatei menționează că noul sistem va fi lansat de pe camioane care ar trebui să fie echipate cu rachete hipersonice care pot atinge o viteză de peste 6.000 km/h.

Noul sistem de arme, cunoscut și sub numele de LRHW, va avea ca scop și descurajarea adversarilor Statelor Unite. Racheta, extrem de precisă, ultrarapidă, și manevrabilă, ar putea ajunge oriunde în lume în câteva minute.

 (w670)

Sistemul de arme hipersonice cu rază lungă de acțiune este o rachetă balistică All-Up cu rază medie cu propulsor solid, de lungă durată.

Începând cu 2020, US Army va participa la o serie de teste comune la care vor lua parte US Navy, US Air Force și Missile Defense Agency în cadrul cărora vor pune accent pe raza de acțiune și condițiile de mediu. Testele vor fi completate cu procese de instruire, astfel încât soldații să învețe să folosească noua tehnologie.

Vezi și: Rusia, rachetă hipersonică ”invinciblă”. SUA și-au stabilit strategia. Administrator NASA, implicare în proiect

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel