Putin, un nou discurs delirant: Lumea se află într-un "punct de cotitură", un "război adevărat" declanșat împotriva Rusiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți, la parada din Piața Roșie din Moscova de Ziua Victoriei, că lumea se află într-un "punct de cotitură" și a afirmat că a fost declanșat un "război" împotriva Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat marți la parada militară anuală de comemorare a victoriei sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce armata rusă din zilele noastre se luptă pentru a obține un avantaj notabil pe frontul din Ucraina.

Într-un scurt discurs, Putin a ținut retorica sa tipică despre război, acuzând puterile occidentale că se folosesc de Ucraina pentru a amenința Rusia.

,,Astăzi, civilizația se află din nou într-un punct de cotitură decisiv", a declarat Putin la paradă, la care au participat veterani în vârstă și soldați din campania rusă din Ucraina, adăugând: "A fost declanșat un război împotriva patriei noastre".

El a cerut ca Rusia să fie victorioasă: "Pentru Rusia, pentru forțele noastre armate, pentru victorie! Ura!"

Președintele Vladimir Putin spune că lumea se află într-un "moment de cotitură", într-un discurs rostit la o paradă de Ziua Victoriei, la Moscova, cu o amploare redusă. Parada militară anuală comemorează victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Dar Putin și-a început discursul spunând că în acest moment se poartă un război real și a susținut din nou că Rusia își apără suveranitatea în Ucraina. Unele dintre evenimentele din această zi, legate de paradă militară de 9 Mai, au fost anulate din cauza unor probleme de securitate, pe fondul tensiunilor crescânde legate de invazia Rusiei în Ucraina.

Parada de Ziua Victoriei implică o demonstrație extrem de coregrafiată a puterii militare rusești, iar remarcile lui Putin sunt urmărite îndeaproape. El nu a anunțat nicio schimbare în strategia Rusiei, care se pregătește pentru o contraofensivă ucraineană așteptată în această primăvară.

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu tancuri și rachete balistice care defilieaza în Piața Roșie. Comemorarea din acest an are loc în umbra unor explozii misterioase și a unor atacuri cu drone pe teritoriul rusesc, care au dus la anularea unor parade regionale.

În prezent, există o stare de nervozitate la Moscova după recentele atacuri cu drone, pe care Kremlinul le-a atribuit forțelor pro-Ucraina - dar pe care Kievul le-a negat.

De asemenea, amintim că, Rusia a lansat duminică seara cel mai mare atac cu drone de până acum asupra Ucrainei.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel