Putin, declaraţie revoltătoare: Republica Moldova „îşi pierde identitatea” pentru că „elitele țării se cred români”

Foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova
Foto: Ministerul Apărării din Republica Moldova

Președintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, consideră că Republica Moldova „își pierde identitatea”, din cauza politicii promovate de actuala conducere. Liderul de la Kremlin a făcut declarația în cadrul Summitului șefilor de state din cadrul CSI.

„O țară ca Moldova practic își pierde identitatea. Elitele acestei țări în general cred că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor – o pierdere completă a identității țării. Aceasta este alegerea actualei conduceri a Moldovei, a spus Putin, potrivit  Newsmaker.md, care citează anunță agenția rusă Interfax.

Liderul de la Moscova susține că „nimeni” în afară de cetățenii Republicii Moldova, „care se consideră moldoveni, nu poate împiedica acest lucru”.

„Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm sau nu identitatea. Lucrul în cadrul CSI ne oferă această oportunitate și, dimpotrivă, ne întărește pozițiile, fără a interfera în cooperarea unii cu alții și respectând caracteristicile noastre naționale, a mai spus Putin.

 

Republica Moldova se va retrage treptat din CSI

 

De menționat că autoritățile de la Chișinău au anunțat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fundalul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, țara noastră a denunțat o serie de acorduri semnate în cadrul organizației create în 1991, după destrămarea URSS.

Amintim că, în mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment de importanță națională, organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu.

Adunarea a reunit în inima Chișinăului zeci de mii de moldoveni, din toate colțurile țării. În cadrul evenimentului, a fost adoptată o rezoluție, votată ulterior în Parlament.

Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate națională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel