Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia: Fac un apel să nu publicați informații neconfirmate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe fondul unei situaţii urgenţe de securitate, premierul Mateusz Morawiecki, de comun acord cu președintele Andrzej Duda, a ordonat o reuniune la BBN (Consiliul Național de Securitate). Fac apel să nu fie publicate informații neconfirmate, a declarat marți seară purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia, Piotr Müller, cu referire la relatările apărute în presă că două rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei.

Piotr Müller a adăugat că "orice informație care va fi prezentată astăzi în cadrul Consiliul Național de Securitate vă fi ulterior comunicată public, dacă este posibil în cel mai scurt timp.

,,Fac apel la dumneavoastră să nu publicați informații neconfirmate până atunci, le vom comenta și vom raporta după reuniunea care va avea loc acum, după ce informațiile relevante vor fi prezentate de către serviciile care vor relata despre aceste evenimente'', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varşovia.

Anterior, pe Twitter, Müller a anunțat că premierul Mateusz Morawiecki a convocat de urgență Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Securitate Națională și Apărare.

În ultimele câteva ore au apărut informaţii ca două persoane şi-ar fi pierdut viaţa în Polonia după ce două rachete ruseşti au căzut în apropierea graniței cu Ucraina. Până în acest moment nu s-a confirmat încă dacă cele două rachete au lovit teritoriul Poloniei ca urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra orașelor ucrainene, în care au fost lansate peste 100 de rachete. 

Cele două rachete ruseşti au căzut în orașul Przewodów, lovind un utilaj agricol. Se pare că poliția, procuratura și armata se află deja la fața locului.

Unii analiști au sugerat că ținta rachetelor ar fi fost Lviv, un oraș ucrainean situat la aproximativ 100 km sud de Przewodów.

Loviturile Rusiei asupra Ucrainei de astăzi au lăsat o mare parte din Kiev și alte orașe fără electricitate, infrastructura civilă fiind devastată de atacuri. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel