Prototipul avionului de luptă J-31, dezvoltat de industria chineză de apărare, a trecut o nouă etapă de testare

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Shenyang FC-31, cunoscut și sub numele de J-31 sau J-35
Shenyang FC-31, cunoscut și sub numele de J-31 sau J-35

O versiune prototip a avionului de luptă FC-31 Gyrfalcon, cunoscut și sub numele de J-31 sau J-35 – (un avion de luptă bimotor, de dimensiuni medii, de generația a V-a, dezvoltat de compania chineză Shenyang Aircraft Corporation) - a finalizat recent, în această săptămână, o nouă etapă de testare, de data aceasta la sol.

Potrivit publicaţiei chineze Global Times, avionul J-31 a încheiat recent o etapă de testare la sol – statică aşa cum o numesc experţii militari.

Sursa citată precizează că prin acesta etapa de testare la sol, compania Shenyang Aircraft Corporation a dorit să testeze rezistenţa diferitelor component ale avionul J-31, atunci când acesta transportă o anumită sarcină – rachetele şi sistemele de arme cu tot cu muniţie.

Această etapă de testare examinează dacă integritatea structurală a aeronavei îndeplineşte toate standardele tehnice.

Avionul de luptă J-31/FC-31 a suferit multe schimbări în ultimii ani, iar o versiune cu totul nouă – diferită de cea care a zburat pentru prima dată în 2012 şi 2014 – ar putea efectua o primă etapă de testare în zbor în curând, cel puţin asta a declarat un expert militar chinez pentru Global Times. 

 

J-31, o copie chineză a F-35


 
J-31 (FC-31) e dezvoltat ca un răspuns la variantele F-35B și F-35C.

În ciuda acestui fapt și deși nu se cunosc foarte multe despre J-31, expertul militar Antony Wong Tong a declarat recent că J-31 nu va putea să se ridice la nivelul F-35 în ceea ce privește manevrabilitatea și sistemele de armament.

În ceea ce privește J-31, amintim că în urmă cu un an, în august 2019, John Bolton, pe atunci încă consilier pentru securitate naţională al președintelui Trump, în prezent una din cele mai critice voci împotriva liderului de la Casa Albă, a acuzat China că a furat planurile avionul de vânătoare F-35, fabricat de un consorţiu de mai multe ţări, sub patronajul corporaţiei americane Lockheed Martin.

Fără să numească J-31, Bolton a făcut o referire directă la aeronava chineză când a afirmat că Beijingul a realizat o copie a avionului american F-35.

Încă de când a fost lansat prima dată, avionului J-31 a fost considerat o replică chineză la avionul stealth F-35, chiar dacă nu atinge nivelul de tehnologic al aparatului de zbor american.

China dezvoltă de mai mulți ani J-31. Primul zbor al unui prototip a avut loc în 2012. Ulterior, aeronava a mai efectuat zboruri și în 2014 în cadrul expoziției Zhuhai Airshow.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel