Legendarul elicopter VH-3D Marine One va fi înlocuit. Sikorsky va construi șase elicoptere VH-92A

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

US Naval Air Systems Command a acordat companiei Sikorsky, 478,6 milioane de dolari - o modificare adusă unui contract semnat anterior pentru livrarea a şase elicoptere prezidențiale VH-92A.

Producătorul american de elicoptere Sikorsky Aircraft, o unitate a Lockheed Martin, va construi șase elicoptere prezidențiale VH-92A, în baza unui contract de 470,8 milioane de dolari pe care la primit de la Marina SUA, potrivit Defence-Blog.

VH-92A va fi un nou elicopter prezidenţial – Joe Biden fiind primul preşedinte al SUA care se va bucura de acesta – proiectat pe baza dimensiunilor şi caracteristicilor elicopterului S-92A al companiei Sikorsky. Noile elicoptere vor înlocui actualele elicoptere prezidențiale, VH-3D și VH-60N pe care United States Marine Corps le-a folosit timp de 40 de ani pentru a-i transporta în siguranţă pe preşedinţii SUA.

Sikorsky urmează să înceapă livrările primelor aeronave în 2021 ca parte a programului de înlocuire a elicopterului prezidențial. Celelalte aeronave sunt programate pentru livrare în 2022 și 2023.

Sikorsky a primit un prim contract pentru program în iunie 2019 pentru construirea a șase avioane VH-92A. În februarie 2020, a primit o modificare a contractului de 470,8 milioane de dolari pentru alte șase unități. 

Un total de 23 de elicoptere VH-92A sunt programate să înlocuiască flota actuală de 19 elicoptere a Marine Corps. VH-92A va transporta președintele și vicepreședintele Statelor Unite, dar și alți oficiali americani.

În acest moment, în rolul Marine One zboară 11 elicoptere VH-3D și opt elicoptere VH-60N - bazate pe elicopterul militar Black Hawk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel