Propaganda rusă în acțiune: Un cunoscut pilot sovietic susține că Su-57 poate învinge cu ușurință un F-35

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-57 rusesc, avion de generația a 5-a. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-57 rusesc, avion de generația a 5-a. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Participant la programul spațial Buran, pilotul sovietic Magomed Tolboyev a declarat că avionul de vânătoare Sukhoi Su-57 poate cu ușurință doborî un F-35 Lightning II.

La câteva zile după ce primul avion Su-57 (din ceea ce rușii spun că ar fi de generația a V-a) a fost predat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, au apărut și experții ruși care îi laudă performanțele extraordinare. În cazul de față vorbim despre general-maiorul Magomed Tolboyev, un fost pilot de încercare al Uniunii Sovietice, care s-a făcut cunoscut ca pilot de teste pentru avioanele de vânătoare MiG-23, MiG-25, MiG-29, MiG-31, Su-24, Su-27, fiind implicat și în programul spațial Buran.

Potrivit acestuia „Su-57 va ucide (un F-35) cu ușurință, într-o luptă unul la unu. F-35 nu se poate manevra, este pur și simplu incapabil. Dar are sisteme de război electronic puternice”, spune pilotul sovietic. Talboyev este de părere că astfel de sisteme pot fi afectate inclusiv de erupții solare, acesta fiind și motivul pentru care nu le consideră un avantaj.

 

 

Tolboyev a caracterizat Su-57 Felon ca fiind un „avion strălucit”, dar recunoaște faptul că vremurile luptelor individuale au trecut de mult timp

 

„Astăzi nu mai există lupte aeriene individuale între aeronave. Totul depinde de sprijinul de la sol și sisteme de război electronic. E o abordare complexă a problemelor tactice ”, a spus pilotul.

Niciun cuvânt, însă, despre problemele majore la motor ale noului avion SU-57, fapt ce a determinat Forțele Aerocosmice al Federației Ruse să echipeze primele avioane de vânătoare cu motoare pentru prima etapă, urmând ca aeronavele Su-57 cu motoare pentru etapa a doua să fie primite începând din 2025.

La rândul lor, experții militari au fost sceptici cu privire la cele afirmate de pilotul sovietic, relatează DefenceBlog.

Cheia strategiei Lightning II este capacitatea stealth care îl poate protejează de “privirile curioase“ ale radarelor rusești. În orice caz, șansele ca cele două avioane să intre într-o luptă directă sunt infime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel