Urmărește emisiunea live



Propaganda rusă: O bază militară americană va fi protejată de sistemele rusești Pantsir-S

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Rușii se laudă că sistemele lor Pantsir-S vor fi folosite pentru a proteja o bază militară din Irak. Baza ar fi protejată de atacurile cu rachete ale milițiilor iraniene.

Portalul rus Avia.pro, citând mai multe surse pe care nu le numește, susține că unul din complexele rusești Pantsir-S aflat sub comanda Irakului, va fi dislocat la o facilitate militară unde se află trupe ale Statelor Unite ale Americii.

Precizăm că informația nu este confirmată de nicio sursă oficială și are un vădit caracter de propagandă.

După atacurile cu rachete asupra Green Zone, respinse cu brio de sistemele americane, rușii merg mai departe în materialul lor și spun că deși atacurile asupra Ambasadei SUA din Irak și a unor baze militare au fost respinse de sistemele americane C-RAM, sistemul Pantsir-S ar putea fi folosit pentru a detecta rachetele asta întrucât raza C-RAM este semnificativ mai mică. „Ca să nu mai vorbim de eficiența semnificativ mai scăzută în ceea ce privește lovirea țintelor a C-RAM în comparație cu Pantsir-S”, se mai specifică în materialul rușilor.

În vara anului trecut, atacurile frecvente împotriva forțelor americane și ale coaliției internaţionale au determinat, recent, armata americană să implementeze sistemul C-RAM [Counter rocket, artillery, and mortar] - care poate trage 3.000 de runde de 20 mm într-un minut. În prezent sistemul C-RAM protejează Green Zone, perimetrul în care se afla şi Ambasada SUA din Irak.

CITEȘTE ȘI: După eșecul din ultimele conflicte, rușii vor să facă din complexul Pantsir principalul adversar al dronelor de atac turcești

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel