Proiectul MGCS, 'tancul viitorului'. Franța și Germania, aproape de un acord. Programul va înlocui tancurile Leopard 2 și AMX-56 Leclerc

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Concept proiect MGCS, 'tancul viitorului'
Concept proiect MGCS, 'tancul viitorului'

Franța și Germania ar putea ajunge în curând la un acord asupra programului MGCS, 'tancul viitorului'.

Potrivit celor de la La Tribune, giganții din industria de apărare, NexterKrauss-Maffei Wegmann și Rheinmetall fac lobby pentru a se ajunge la un acord privind MGCS.

'Tancul viitorului' e planificat să fie construit în comun de cele două state. Proiectul în prezent pare blocat, dar francezii scriu că e posibil ca cele două părți să ajungă în curând la un acord.

Proiectul MGCS (Main Ground Combat System) va avea ca obiectiv înlocuirea tancurilor germane Leopard 2, cât și a celor franceze AMX-56 Leclerc. În multe privințe, acest program pare să reprezinte mai mult o modernizare profundă a Leopard 2, scrie sursa citată.

 

Producătorii germani vor să joace un rol mai important în proiectul MGCS, tancul viitorului

 

Deși în viitorul apropiat este așteptată semnarea acordului dintre cele două părți, există mai multe dezacorduri între Franța și Germania, în special asupra procentului de producție și exportul de tehnologii. 

La Tribune remarcă că principala problemă a proiectului MGCS a fost reprezentată de dezacordul dintre giganții industriei germane de apărare. Proiectul fusese blocat de Bundestag (n.r. - Parlamentul federal unicameral al Republicii Federale Germania) după ce companiile germane nu au ajuns la un acord. Inițial acordurile franco-germane au propus ca francezii de la Nexter să construiască 50% din 'tancul viitorului', iar germanii restul: Krauss-Maffei și Rheinmetall ar fi urmat să primească 25% din proiect. Cu toate acestea, au existat dezacorduri între producătorii germani din cauza faptului că ambii giganți doresc să joace un rol mai important în proiect.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel