Proiectul „Army of Drones” | Ministrul digitalizării din Ucraina a venit în sprijinul armatei - a strâns fonduri pentru achiziţia a 1000 de drone de mici dimensiuni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Prin proiectul Army of Drones, Statul Major General al Forţelor Armate Ucrainene a reușit să cumpere aproape o mie de UAV-uri și să instruiască peste o mie de operatori de drone, în cele trei luni de la data lansării, a precizat, pe 4 octombrie, ministrului pentru Transformare Digitală, Mihail Fedorov.

Potrivit acestuia, în decurs de trei luni, Ucraina a cumpărat aproape 1.000 de drone - 986. Pentru aceste achiziții s-au cheltuit 52 de milioane de dolari. În acest fel, Kievul a creat o nouă forță aeriană formată doar din UAV-uri și aproape 1.000 de operatori de drone.

"Armata de drone - în trei luni! În acest timp, au fost semnate contracte în valoare de 1,9 miliarde de grivne [aproape 52 de milioane de dolari - n.r.] - adică 986 de drone pentru forțele armate ale Ucrainei. Unele dintre ele se află deja pe front, iar restul vor ajunge și ele acolo în curând", a scris Mihail Fedorov pe canalul sau de Telegram.

"Dronele kamikaze Warmate 3.0 identifică și distrug vehiculele ușor blindate și apărarea antiaeriană. UAS Penguin C-MIL Mk 2 transmite date prin canale digitale criptate și sunt protejate în mod fiabil împotriva interferențelor. Sute de drone DJI Matrice RTK 300, DJI Mavic 3, Autel Evo 2, UkrJet, Skyeton și Skif îi ajută pe militarii noștri să efectueze mai eficient misiunii de recunoaștere și să salveze vieți", a declarat Fedorov.

Nu în ultimul rând, ministrul ucrainean pentru Transformare Digitală a anunțat că procesul de formare a operatorilor de drone se derulează continuu. Până în prezent, peste 1.000 de militari ucraineni au fost instruiți - pregătirea acestora are loc atât în Ucraina, cât și în țările aliate vecine.

Platforma de strângere de fonduri United24, împreună cu Statul Major General al Forţelor Armate Ucrainene și Ministerul ucrainean al Apărării, a anunțat la începutul lunii iulie proiectul comun "Army of Drones". Programul presupune achiziționarea de drone, repararea acestora, precum și un curs de formare pentru operatori de drone.

După cum a spus Fedorov, el speră că proiectul va strânge suficiente fonduri pentru a furniza drone militarilor de pe toată linia frontului. Deocamdată, sunt achiziționate în principal drone de spionaj, inclusiv aeronavele pe care NATO le are în serviciu.

La 21 septembrie, Fedorov a declarat că Ucraina va deveni mai activă în dezvoltarea tehnologiilor militare, în special în ceea ce privește dotarea armatei cu drone.

Ieri, Forțele Armate Ucrainene au primit trei drone SKIF - fondurile pentru achiziţia acestora au fost strânse de jurnalistul Mihail Tkach de la Ukrainska Pravda, informaţie confirmată şi pe pagina sa de Facebook.

Mihail Tkach a reușit să strângă 6,1 milioane grivne pentru proiectul "Armata de Drone". Cu acești bani a decis să cumpere drone SKIF produse de compania ucraineană Culver Aviation, fiecare dintre ele costând aproximativ 1,7 milioane de grive.

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihail Fedorov, a scris pe Telegram că SKIF va permite Forţelor Armate Ucrainene să efectueze misiuni de recunoaștere pe front, deoarece dispune de o cameră cu rezoluţie ridicată. Aceste drone sunt bine protejate împotriva sistemelor de război electronic și, prin urmare, vor putea zbura în spatele liniilor inamice, la o distanță de până la 130 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel