Programul Team MOSQUITO | Drone de luptă pentru Marea Britanie. Contract de 30 milioane de lire pentru proiectarea și fabricarea unui prototip

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie îşi continuă planurile de a se dota cu prima dronă de luptă, semnând luni un contract de 30 milioane de lire sterline (41 milioane de dolari) pentru proiectarea şi fabricarea unui aparat care va avea primul test de zbor în următorii trei ani, transmite Reuters.

Potrivit unui comunicat guvernamental, dronele vor avea rolul unui 'coleg de aripă loial' pentru avioanele de luptă Typhoon şi F-35, alături de care vor zbura pentru a doborî avioane inamice.

Potrivit unui comunicat al Royal Air Force, citat de publicaţia britanică UK Defence Journal, aeronavele de luptă fără echipaj vor fi proiectate să zboare la viteze mari, alături de avioanele sale de luptă, de cele de supraveghere și de război electronic, toate acestea pentru pentru a oferi un avantaj în faţa forțelor ostile.

Marea Britanie a anunţat în noiembrie cele mai mari cheltuieli militare de după Războiul Rece, angajându-se să pună capăt 'erei de retragere'. Cele 1,5 miliarde de lire de investiţii în cercetare-dezvoltare militară vor ajuta la finanţarea noilor drone, potrivit Agerpres.

Contractul a fost semnat cu filiala din Belfast a Spirit AeroSystems, grupul american care a achiziţionat anul trecut fosta unitate Bombardier din Irlanda de Nord, şi include un program de teste de zbor până la finele lui 2023.

Dacă programul, denumit Team MOSQUITO şi din care mai face parte filiala britanică a Northrop Grumman, va avea succes, dronele ar putea deveni operaţionale mai devreme de sfârşitul acestui deceniu.

Contractul pe trei ani va asigura peste 100 de locuri de muncă la Belfast, mai adaugă comunicatul guvernului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel