Programul Su-57, conform planului. Rușii spun că nu au ”probleme” și așteaptă primele livrări

Tudor Curtifan / 29 dec 2019 / 14:00

Programul avioanelor de generația a V-a, Su-57, decurge conform planului. Sau cel puțin asta susține Rusia.

Tass, principala agenție de presă a Rusiei, își anunță cititorii că anul viitor va începe livrarea primelor avioane Su-57, din producția de serie. Sursa menționată îl citează pe directorul companiei de stat Rostec, într-un material publicat de RBC.

Oficialul rus a precizat că livările vor începe anul viitor, precizând că vor fi ”sarcini provocatoare” care vor mobiliza producătorul.

Sukhoi și Ministerul Apărării din Federația Rusă au semnat un contract în 2018 pentru livrarea primelor două avioane Su-57 din producția de serie până la finalul lui 2019, urmând ca ulterior să fie livrate încă 13 aparate. Totodată, în cursul acestui an, s-a semnat un nou contract pentru livrarea a 76 de Su-57 până în 2028.

Totul pare să se desfășoare așadar fără probleme. Dar sursa citată nu amintește de prăbușirea unui Su-57 în urmă cu doar câteva zile.

Deși rușii au informat inițial că aeronava Su-57 care s-a prăbușit era un prototip, unele surse au precizat că avionul care a căzut era primul avion de serie care ar fi trebuit să fie livrat Armatei. Informația nu a fost confirmată și, se pare că totul decurge normal iar producția Su-57 continuă. Sau cel puțin asta susțin rușii.

CITEȘTE ȘI: Prăbușirea primului Su-57 ar putea ascunde o situație mult mai gravă. Mușamalizează Rusia incidentul?

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy