Programul 'Peregrine' dublează capacitățile F-22 și F-35. US Air Force, nevoie urgentă de rachete aer-aer

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite urmează să primească rachete noi aer-aer în 2020.

Producătorul american Raytheon, care produce sistemele de rachete THAAD, RIM-161 și AIM-120, a anunțat dezvoltarea proiectului 'Peregrine', o gamă nouă de rachete aer-aer destinate avioanelor de generația a V-a.

Programul este menit să înlocuiască rachetele AIM-120 AMRAAM.

Se presupune că capacitățile noilor racete sunt similare cu AIM-120, dar vor fi mult mai compacte. Nevoia unei astfel de rachete a apărut din cauza capacității reduse a avioanelor de luptă americane din generația a V-a.

 

'Peregrine' permite dublarea numărului rachetelor pentru F-22 și F-35

 

În prezent, avioanele F-22 și F-35 pot fi echipate cu opt respectiv patru rachete, informează Military Watch Magazine. Noul program va dubla însă această capacitate, astfel încât F-35 va putea fi echipat cu până la opt rachete. În același timp, US Air Force a solicitat continuarea dezvoltării AIM-260.

Actualele rachete AMRAAM au intrat pentru prima oară în serviciu US Army în 1991 și au înlocuit AIM-7 Sparrow. Deși designul AIM-120 a fost modernizat constant iar performanțele rachetei îmbunătățite, sistemul este considerat depășit în comparație cu forțele rivale, China, respectiv Rusia.

Necesitatea US Air Force de a dispune de rachete noi aer-aer este cu atât mai mare cu cât China și Rusia dezvoltă rachete hipersonice.

Rachetele Peregrine sunt dezvoltate să poată fi folosite atât ziua cât și noaptea, indiferent de condițiile atmosferice, împotriva țintelor inamice precum drone, avioane sau rachete de croazieră.

CITEȘTE ȘI: Raytheon a dezvoltat un nou tip de rachetă supersonică, Peregrine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel