Programul Next Generation Interceptor continuă. Până acum pe teritoriul SUA sunt amplasate 64 de sisteme de intercepție a rachetelor balistice

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării SUA a aprobat continuarea proiectului Next Generation Interceptor (NGI).

Acesta este un semnal că administrația Biden intenționează să contracareze armele nucleare și programele de rachete balistice ale Coreei de Nord, să consolideze alianțele SUA prin creșterea credibilității angajamentelor de securitate și să caute un punct comun cu republicanii pentru sistemul de apărare antirachetă, transmite Defense News.

NGI este o rachetă de interceptare lansată de la sol concepută pentru a proteja SUA de amenințările reprezentate de rachete balistice cu rază lungă de acțiune care ar putea fi lansate din Coreea de Nord, cât și împotriva potențialelor rachete iraniene. Programul reprezintă un upgrade față de interceptorii cu lansare de la sol desfășurați inițial în 2004 în Alaska și în California.

Pentru a aborda amenințarea emergentă cu rachete cu rază lungă de acțiune, administrația Bush a instalat 30 de interceptori cu lansare de la sol, până la sfârșitul celui de-al doilea mandat. Administrația Obama a amplasat încă 14 astfel de sisteme până în 2017. În Administrația Trump au fost amplasate încă 20 de interceptori. Cel puțin oficial SUA au 64 de sisteme de interceptare a rachetelor balistice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel