Program Piranha V | Ministrul Ciucă confirmă: Primul batalion de infanterie dotat cu blindate

Tudor Curtifan / 10 feb 2020 / 11:49
Blindat Piranha 5 Sursă foto: General Dynamics
Blindat Piranha 5 Sursă foto: General Dynamics

După luni de întârzieri, care s-au soldat și cu penalități asupra furnizorului, primele blindate Piranha V vor ajunge în România.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, primul lot de 36 de blindate Piranha V pentru primul batalion de infanterie urmează să ajungă în România la finalul lunii februarie.

„Primul lot de 36 de maşini de luptă pentru primul batalion de infanterie dotat cu Piranha V, conform ultimelor angajamente ale companiei General Dynamics European Land Systems, urmează să fie furnizate la sfârșitul lunii februarie, ulterior derulându-se toate activitățile specifice de recepție. 

Ca atare, noi nu avem alte elemente până în momentul de față. De altfel, nici nu am acceptat alte discuții. Așteptăm ca, la finele acestei luni, să putem să facem recepția primului lot de transportoare Pirahna V”, a precizat Nicolae Ciucă, în cadrul emisiunii „Ora armatei”, potrivit celor de la MApN.

În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy