Producătorul rus de aeronave militare MiG a anunţat dezvoltarea unui avion de generaţia a V-a

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: TASS
Sursa foto: TASS

Producător rus de aeronave militare, în special de avioane de vânătoare, MiG a anunţat că lucrează la dezvoltarea lui MiG-41, un avion interceptor de vânătoare de generaţia a V-a, conceput pentru a înlocui modelul MiG-31.

 

"Nu, acesta nu este un proiect mitic, acesta este un proiect de lungă durată pentru MiG și acum desfășurăm o activitate intensă sub egida UAC [United Aircraft Corporation] și o vom prezenta în curând publicului" a spus directorul general al MiG, Ilya Tarasenko, pentru agenţia rusă de ştiri TASS.

Interceptorul de luptă este, de asemenea, cunoscut sub denumirea de PAK DP (Prospective Aviation Complex of Long-Range Interception).

În calitate de fost comandant al Forței Aerospațiale a Rusiei, preşedintele comisiei pentru apărare şi securitate, Viktor Bondarev, a declarat anterior că lucrările de proiectare privind dezvoltarea PAK DP urmau să înceapă din 2018, a informat agenția de știri.

Între timp, directorul general al MiG, Tarasenko, a declarat că proiectul de cercetare-dezvoltare și proiectare privind interceptorul rus de ultimă generaţie, a fost planificat să înceapă ,,în viitorul apropiat", iar livrările sale către forțele armate ruse ar trebui să înceapă la mijlocul anilor 2020.

În afară de versiunea cu echipaj, se ia în considerare și varianta fară pilot a interceptorului.

Iniţial, în rândul experţilor militari, dar şi în mass-media s-a speculat că MiG-41 va fi un interceptor de generaţia a VI-a. Dar conform ultimelor dezvăluiri ale directorul general al MiG, Ilya Tarasenko, avionul interceptor va fi unul de generaţia a V-a.

Până în acest moment nu există imagini oficiale care să prezinte designul viitorului MiG 41.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel