Rusia a învățat să ocolească sancțiunile occidentale: Producătorul de rachete rusești Kinzhal primește componente din Europa

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.

Mechanical Engineering Design Bureau (KBM), o companie cu sediul in orașul rus Kolomna, care produce rachete Iskander și Kinzhal, continuă să primească componente din Europa și din alte țări prin intermediul unor firme care joaca rol de intermediar.

Jurnaliștii de investigaţii de la publicaţia The Insider au aflat că această companiei, care este parte a conglomeratului militar-industrial rus Rostec, primește din China cipuri americane pentru rachete. Acestea sunt achiziționate de către compania rusă ETS Electronics LLC, înființată în 2021, de la compania chineză ETC Electronics Limited.

Potrivit jurnaliștilor,o parte din bunurile necesare pentru producerea rachetelor Kinzhal sunt importat edin Europa. De exemplu, KBM primește camere termice și de răcire de la LLC Ostec-Test, cu sediul la Moscova, care le importă din Polonia.

În plus, The Insider precizează că un număr semnificativ de livrări provin din Germania. Mai multe strunguri au fost furnizate de LLC KEB-Rus, un partener al companiei germane KEB. În timpul războiului, KEB-Rus importa, de asemenea, cabluri din Germania.

The Insider relatează că KBM primește burghie și alte scule de la producătorul Sandvik prin intermediul LLC Svit Verstatnyka. Aceste articole sunt furnizate de la Berlin.

Dezvoltatorul Kinzhal este Scientific Research Institute of Electronic Instruments, care face parte din Rostec. Subcontractantul său, AT Radiant-EK, continuă să importe din Germania bobine și benzi pentru izolarea componentelor electronice (expeditor - Advantek Gmbh).

Potrivit anchetatorilor, KBM colaborează, de asemenea, cu LLC Sonatec, care are o gamă largă de parteneri comerciali europeni, inclusiv UAB Breitto (Lituania), Baltic Shipping Agency LTD (Polonia), UAB CUST LT (Lituania), Hermis Ekspo SIA (Letonia), Groupe D'Investissement Financier SĂ (Belgia), Aberlink Ltd (Marea Britanie) și altele.

Luna trecută, The New York Times a raportat că producția de rachete în Rusia a depășit nivelurile de dinainte de război.

La rândul său, Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, a subliniat că Rusia a învățat să ocolească sancțiunile și că, de asemenea, obține în continuare din străinătate diverse componente pentru producția de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel