Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și Rheinmetall își dispută ”paternitatea” tancului Leopard 2 A4

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană producătoare de tancuri Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a dat în judecată compania din sectorul apărării Rheinmetall, în urma unei dispute între ele cu privire la drepturile de proprietate intelectuală asupra tancului Leopard 2, relatează marţi agenţia DPA.

Cele două companii germane construiesc în parteneriat tancul Leopard 2, unul dintre cele mai avansate tancuri de luptă din lume. Spre exemplu, Leopard 2A7

KMW urmăreşte să obţină o hotărâre judiciară care să impună societăţii Rheinmetall să nu mai revendice deţinerea acestor drepturi în cazul tancurilor Leopard 2 A4. O audiere în acest dosar va avea loc pe 2 mai la tribunalul regional din Munchen.

"Am construit 1.000 de tancuri Leopard 2A4 pe baza proprietăţii noastre intelectuale", a spus directorul companiei Rheinmetall, Armin Papperger, într-un interviu pentru Neue Zürcher Zeitung. Însă KMW are obiecţii şi a acuzat încălcarea drepturilor sale de proprietate intelectuală prin afirmaţiile "neadevărate şi eronate" ale şefului Rheinmetall.

Cele două companii sunt deopotrivă rivali şi parteneri.

Tancul Leopard 2 a fost dezvoltat iniţial de Krauss-Maffei, cum se numea compania la acea vreme, dar Rheinmetall fabrică tunul, muniţia, sistemul de control al focului şi sistemul de comandă şi control, în timp ce KMW produce șasiul tancului.

Pe website-ul său, Rheinmetall atribuie de altfel companiei KMW concepţia tancului, în pofida declaraţiilor lui Papperger.

"Desfăşurat de mai multe naţiuni ca oricare altul, Leopard 2 al Krauss-Maffei Wegmann (KMW) este cel mai bun tanc de luptă din lume", se arată pe acea pagină web. "Performanţa sa de luptă superioară, rezultatul unei combinaţii optime de putere de foc, protecţie, mobilitate şi disponibilitate operaţională, plasează Leopard 2 într-o clasă distinctă", potrivit Rheinmetall.

Nu e încă clar ce impact ar putea avea disputa asupra cooperării dintre cele două companii, care săptămâna trecută au anunțat în comun un ordin din partea armata germană de modernizare a 143 de vehicule de luptă Puma. Comanda este evaluată la aproximativ 770 de milioane de euro (845 de milioane de dolari), scrie și Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel