Primul transport cu vehicule de luptă Bradley, destinat Forţelor Armate Ucrainene, a sosit în Germania (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul lot de  60 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley, dintr-un total de 109 pe care SUA le-au promis Ucrainei, a ajuns în portul german Bremerhaven, potrivit ziarului german Die Zeit. Amintim că, primele 60 de vehicule de luptă Bradley au fost încărcate pe o navă de tip cargo care a plecat din portul North Charleston, Carolina de Sud, pe 25 ianuarie.

 

În timpul descărcării, jurnaliștii de la Reuters au realizat un scurt material video cu momentul în care vehiculele de luptă M2A2 Bradley, sistemele de rachete de apărare antiaeriană AN/TWQ-1 Avenger și vehiculele blindate de recuperare M88A2 Hercules sunt descărcate de pe nava ARC Integrity.

Primul lot de  60 de vehicule de luptă Bradley dintr-un total de 109  promise Ucrainei a fost încărcat pe nava de marfă RORO (roll-on roll-off) ARC Integrity pe 25 ianuarie. ARC Integrity este o navă de marfă de tip roll-on roll-off deținută de ARC Shipping și contractată de Comandamentul Militar american pentru Transporturi (TRANSCOM).

 

Ce versiune a M2 Bradley primeşte armata ucraineană? 

 

Ucraina va primi vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley în versiunea M2A2 a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, la scurt timp după anunţul facă de Casă Alba cu privire la acest transfer de tehnica militară.

Versiunea M2A2 ODS (Operation Desert Storm) a fost dezvoltată pe baza experienței acumulate de Statele Unite în timpul războiului din Irak din 1991 (Operațiunea Desert Storm).

M2A2 ODS a fost echipat cu FBCB2 (Force XXI Battle Command Brigade and Below) - un sistem care permite schimbul de informații cu toate unitățile de pe câmpul de luptă care dispun de dispozitive similare.

Vehiculul a primit, de asemenea, un telemetru laser ELRF (Eye-safe Laser Rangefinder) de la Fire Control Systems, cu o rază de acțiune de până la 10 km.

De asemenea, are un sistem de navigație tactică TACNAV (Tactical Navigation System) cu un receptor GPS. M2A2 ODS este echipat cu un sistem de tip DCS (Digital Compass Systems). Protecția vehiculului a fost îmbunătățită cu un sistem pasiv de apărare antirachetă antitanc cu infraroșu.

M2 Bradley este principalul vehicul de luptă al infanteriei (IFV), aflat în serviciul armatei Statelor Unite ale Americii. Este produs din 1981 de compania BAE Systems. În timpul dezvoltării aceşti IFV, proiectanții au stabilit cerința ca vehiculul să fie cel puţin la fel de rapid ca tancul M1 Abrams și să poată îndeplini aceleași funcții de transport ca M113 APC.

Bradley este înarmat cu un tun automat M242 Bushmaster de 25 mm. De asemenea, IFV-ul Bradley dispune de un lansator TOW ATGM. Armamentul suplimentar este reprezentat de o mitralieră M240C.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel