Primul lot de elicoptere poloneze Black Hawk ajunge în Filipine

S.I. Catalin |
Data publicării:

Polonia a livrat către Filipine un prim lot de elicoptere Black Hawk S-70i, ca parte a unui contract încheiat pentru achiziţia unui total de 16 astfel de aparate de zbor, între întreprinderea aeronautică poloneza PZL Mielec și ministerul apărării de la Manila.

Un avion ucrainean de transport Antonov An-124, închiriat de partea poloneză, a livrat cinci elicoptere la baza aeriană Clark, la nord de Manila, capitala statului Filipene, au precizat agenţiile de presă din Polonia şi Filipine.

Un al șaselea Black Hawk este transportat pe mare și va ajunge în Filipine la începutul lunii decembrie, potrivit ministerului apărării din Filipine. Ministerul a adăugat că elicopterul este transportat pe mare, deoarece aeronava Antonov putea transporta doar cinci elicoptere în cală.

Celelalte zece elicoptere vor fi livrate în 2021. Elicopterele sunt fabricate de întreprinderea aeronautică PZL Mielec, o filială a Lockheed Martin din Polonia, care a achiziționat și compania Sikorsky, producătorul original al familiei de elicoptere Black Hawk.

Filipine a achiziționat cele 16 elicoptere în cadrul unui acord government-to-government semnat, în anul 2019, cu statul Polonez. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 241 milioane de dolari. Elicopterele Black Hawk S-70i sunt achiziţionate de Filipine ca partea a programului de modernizare Horizon 2 al forţelor armate, care se va desfășoară în perioada 2018-2022 .

Utilizate în peste 30 de țări din întreaga lume, elicopterele S-70i Black Hawks sunt considerate a fi unele dintre cele mai bine din lume. Acestea a fost concepute pentru a fi utilizate pentru o varietate de misiuni, cum ar fi: transportul de soldați, participarea la misiuni de luptă, misiuni de evacuare medicală, ajutor umanitar, misiuni de căutare și salvare sau transport de marfă, precum și operațiuni de asalt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel