Primele vehicule blindate germane Merder au ajuns în Grecia, în cadrul schimbului ce vizează furnizarea indirectă de arme Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Germania a transferat Greciei primele şase vehicule de luptă blindate Marder, în baza unui acord de schimb în cadrul căruia Atena va livra Ucrainei vehicule de luptă de infanterie, relatează dpa.

Statul Major general al Greciei a anunţat marţi că a primit în ajun şase din cele 40 de vehicule Marder 1A3 promise de Berlin.

În schimb, Grecia urmează să livreze Ucrainei 40 de vehicule BMP-1 model sovietic primite cu mai mult timp în urmă de Atena din stocurile Germaniei de Est.



Acest ajutor face parte din ceea ce germanii numesc "Ringtausch", un sistem de schimb circular operat de guvernul german cu mai multe ţări pentru a furniza indirect armament Ucrainei.

Ideea unui asemenea mecanism a venit imediat după debutul războiului din Ucraina, când forţele armate ucrainene aveau nevoie cât mai rapid de livrări de sisteme de arme sovietice, pentru a căror folosire nu mai au nevoie de pregătiri.

Grecia a insistat totuşi ca vehiculele blindate germane să ajungă pe teritoriul ei înainte de a trimite propriile echipamente Ucrainei, astfel încât să nu slăbească apărarea ţării. Nu este clar când va face Atena livrarea, menţionează dpa. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel