Primele transportoare blindate Stryker, echipate cu arme laser, urmează să ajungă în dotarea U.S Army

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Army ar urma să primească în următoarele săptămâni primele vehicule blindate Stryker echipate cu un sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune cu o armă laser (Directed Energy Maneuver Short Range Air Defense - DE-MSHORAD). Un purtător de cuvânt al dpartamentului ''Rapid Capabilities and Critical Technologies Office'' (RCCTO) din cadrul armatei SUA a declarat pentru publicaţia Task and Purpose că patru vehicule Stryker echipate cu arme laser de 50 de kilowați vor ajunge la Baza Fort Sill, Oklahoma, în ianuarie 2023.

Potrivit sursei citate, RCCTO a început deja instruirea primilor militari americani pentru operarea primului pluton (trei sau patru vehicule) de blindate Stryker echipat cu arme laser pentru apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune (DE M-SHORAD).

Armata SUA a montat cu succes arme laser pe vehiculul pe vehiculele Stryker. Această nouă armă revoluţionara a fost concepută pentru a distruge drone, UAV-urile, unele rachete şi proiectile de mortier.

La începutul acestui an, RCCTO a anunțat că va începe să pună în funcțiune armă laser montată pe Stryker în septembrie, când prima baterie va ajunge în Oklahoma.

Cu toate acestea, sistemul laser DE M-SHORAD a fost supus suplimentar unei perioade de testare pentru câteva luni, deoarece RCCTO a dorit să se asigura că arma de ultimă generație poate fi produsă la scară largă.

Întârzierea a fost cauzată, de asemenea, de testarea la nivel de sistem și de instruirea soldaților. În timpul unui etape de test care a avut loc începând cu luna mai a acestui an, armă laser montată pe un blindat Stryker a urmărit, țintit și doborât cu succes mai multe proiectile trase dintr-un mortier.

Potrivit companiei Raytheon, laserul de 50 de kilowați poate oferi soldaților un nou nivel de protecție, în condițiile în care armata se confruntă cu amenințări din ce în ce mai complexe pe câmpul de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel