Primele tancuri Leopard 1 A5 daneze vor ajunge în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri de luptă Leopard 1
Tancuri de luptă Leopard 1

Ministrul interimar al Apărării din Danemarca, Troels Lund Poulsen, a anunțat că primele tancuri Leopard 1A5 vor fi trimise în curând în Ucraina.

Poulsen a vizitat Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) – compania din Germania care pregătește tancurile pentru Ucraina – pentru o actualizare a progresului.

„Danemarca a fost printre cele mai active națiuni donatoare de la începutul războiului și sunt mulțumit că o mare majoritate a danezilor sprijină ajutorul militar și umanitar pentru Ucraina”, a declarat Poulsen.

Ministrul Apărării și ceilalți politicieni danezi au vizitat FFG împreună cu ambasadorul Danemarcei în Germania, Susanne Hyldelund și atașatul apărării, generalul de brigadă Jakob Henius, și au discutat cu directorul FFG, Norbert Erichsen, despre stadiul renovării în curs a tancurilor Leopard 1.

Danemarca a lansat proiectul de recondiționare a unui număr mare de tancuri Leopard 1A5 împreună cu Țările de Jos și Germania la începutul lunii februarie. Prima etapă a proiectului este continuarea livrării de tancuri pentru două batalioane – echivalentul a aproximativ 80 de tancuri – în următoarele luni.

Se așteaptă ca primele tancuri să fie pregătite pentru instruirea echipelor ucrainene în săptămânile următoare.

Trebuie spus că Germania, Țările de Jos și Danemarca urmează să furnizeze Ucrainei 178 de tancuri Leopard 1A5. 

În total, statele NATO s-au angajat să doneze Ucrainei aproximativ 80 de Leopard 2 și 14 Challenger 2 britanice. La rândul lor, SUA ar urma să livreze 31 de tancuri M1A1 Abrams, dar nu înainte de toamnă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel