Prima imagine reală cu cel mai recent sistem autopropulsat de artilerie SIGMA, cu calibrul de 155 mm, produs în Israel

Cătălin Costea |
Data publicării:

Noul sistem autopropulsat și integral automatizat de artilerie SIGMA este dezvoltat de compania israeliană Elbit Systems în baza unui contract cu Ministerul Apărării din Israel, semnat în martie 2019, în valoare de aproximativ 125 de milioane de dolari.

Sistemul este montat pe un șasiu pe roți cu tracțiune 10×10 produs de compania americană Oshkosh Defense.

Prima imagine reală cu obuzierul israelian de 155 mm a fost publicată ieri pe contul unui utilizator Twitter și pare a fi obținută de la o expoziție de tehnică militară care se pregătește, probabil, în Israel. (În prezent se cunoaște că expoziția ISDEF este programată pentru perioada 21-23 martie).

Se poate observa cu ușurință că aspectul obuzierului expus diferă foarte puțin față de imaginea randată făcută publică de Elbit Systems încă de la jumătatea anului trecut.

Potrivit precizărilor producătorului, platforma este prevăzută cu o cabină blindată destinată unui echipaj de trei persoane, din care se controlează integral instalația de artilerie.

În partea din spate a șasiului se află amplasat turnul automatizat de calibru 155 mm/52, telecomandat, prevăzut cu ascunzător de flăcări și extractor de fum. Din modul de prezentare a calibrului, rezultă că lungimea țevii obuzierului este de 8,06 m (155 mm x 52)

De asemenea, din caracteristicile tehnico-tactice prezentate rezultă că, deși este prevăzut și cu modul manual de utilizare, SIGMA este conceput să selecteze și să încarce automat proiectilele, precum și să își ajusteze automat coordonatele pentru a lovi țintele în mod optim.

În armata israeliană, noile sisteme de artilerie vor înlocui tunurile antiaeriene pe șenile M109 fabricate în SUA, primele livrări fiind programate să aibă loc în 2023.

În noiembrie 2021, Elbit Systems a anunțat semnarea unui contract în valoare de aproximativ 106 milioane de dolari pentru furnizarea unui număr nepecizat de sisteme SIGMA unei țări din regiunea Asia-Pacific.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel