Prigojin s-a răzgândit: Wagner rămâne în Bahmut și se va coordona cu generalul Surovikin. ”E singurul cu steaua de general de armată care știe să lupte”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mercenari ai PMC Wagner Group în Bakhmut. Sursa Foto: RIA Novosti
Mercenarii ruși din cadrul PMC Wagner au redus numărul de atacuri asupra Bakhmut. Acest lucru înseamnă că atacul asupra orașului se apropie de punctul culminant.
Mercenari ai PMC Wagner Group în Bakhmut. Sursa Foto: RIA Novosti Mercenarii ruși din cadrul PMC Wagner au redus numărul de atacuri asupra Bakhmut. Acest lucru înseamnă că atacul asupra orașului se apropie de punctul culminant.

După ce Yevgeni Prigojin, liderul „Wagner”, a anunțat că luptătorii săi se vor retrage din Bahmut, oficialii militari ruși i-au promis muniția necesară, așa cum reiese și din audio publicat de serviciul său de presă. El mai susține că generalul rus Serghei Surovikin a fost desemnat să colaboreze cu Wagner, scrie UPravda

„Ni se promite muniție și arme atât cât avem nevoie pentru a continua operațiunile ulterioare. Ni se promite că tot ce va fi necesar va fi adus pe linia frontului pentru ca inamicul să nu ne opească. Ni se spune că putem acționa în Bakhmut așa cum considerăm potrivit”, spune liderul „Wagner”.

Serghei Surovikin, fostul comandant al trupelor ruse din Ucraina, va fi persoană de contact

Potrivit lui Prigojin, generalul Serghei Surovikin a fost numit responsabil pentru coordonarea acțiunilor Ministerului Apărării și ale Wagner.

Foto: Gen. Valeri Gherasimov și gen. Serghei Surovikin / Ministerul Apărării din Federația Rusă

„Ni se oferă Surovikin ca persoană care va lua toate deciziile în cadrul operațiunilor militare ale PMC Wagner, în cooperare cu Ministerul Apărării. Și acesta (Surovikin n.r.) este singura persoană cu steaua de general de armată care știe să lupte. Nu există altă persoană inteligentă cu care are această stea", mai declară Prigojin.

Ce spunea liderul „Wagner” despre posibila plecare din Bahmut

Pe 5 mai, liderul „Wagner” a anunțat că luptătorii săi vor fi nevoiți să părăsească Bahmut pe 10 mai din cauza lipsei catastrofale de muniție. În declarația sa, atacat puternic Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Ulterior au apărut speculații, întreținute chiar de Prigojin, că „Wagnerienii” vor fi înlocuiți la Bahmut de luptătorii lui Ramzan Kadîrov, cunoscuți mai mult ca ”trupele TikTok”.

Pe 7 mai, a apărut online o scrisoare a lui Kadîrov către Putin cu o solicitare de a trimite trupele cecene la Bahmut, unde ar fi trebuit să preia pozițiile luptătorilor Wagner .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel