Abrams X - viitorul tanc al Armatei SUA a fost prezentat oficial (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană General Dynamics Land Systems a prezentat oficial primul prototip al viitorului tanc  AbramsX . La începutul săptămâni trecute, am publicat informații despre această evoluție a M1 Abrams, dar acum avem ocazia să vedem mai în detaliu acest tanc.

Săptămâna trecut, DefenseRomania a precizat că General Dynamics Land Systems (GDLS) a oferit noi detalii despre conceptul noului tanc Abrams, precum și o reprezentare grafică mai detaliată a acestuia.

Înainte să fie prezentat oficial, compania General Dynamics a confirmat că noul tanc va folosi un sistem de propulsie hibrid diesel-electric, alături de faptul că va fi mai ușor, va avea un echipaj format din trei persoane și va dispune, printre altele, de o versiune fără echipaj și de capabilități bazate pe inteligență artificială. Propulsia hibridă este una dintre caracteristicile care se regăsească pe ceea ce acum este denumit AbramsX.

Este suficient să spunem că AbramsX arată foarte bine, aşa cum l-a gândit şi proiectat compania General Dynamics, pentru a fi viitorul tanc al armatei SUA.

După cum se poate observa în imagini, turela tancului AbramsX a fost reproiectata, fiind cu totul diferită de cea a generaţiei M1 Abrams. Turela dispune acum de mai multe sisteme de camere şi ochire electro-optice și de o stație de armament controlată de la distanță - cu un tun de 30 mm. De asemenea, dispune de un nou tun de 120 mm, derivat din XM360.

Dar sistemul de propulsie hibrid este probabil cea mai interesantă caracteristică a tancului AbramsX. General Dynamics spune că acest lucru va duce la o economie de combustibil de 50%.

De asemenea, nu este un secret faptul că armata SUA, printre altele, a fost din ce în ce mai interesată de sistemele de propulsie hibride convenționale-electrice pentru tancuri și alte vehicule pentru a ajuta la ușurarea problemelor logistice și la reducerea costurilor de operare.

Sistemul de propulsie cu turbină cu gaz pe care îl folosește în prezent familia M1 Abrams este bine cunoscut ca fiind mare consumator de combustibil, necesită multă întreținere și este și zgomotos. Rata de consum de combustibil a M1 este una dintre cele mai puțin atractive caracteristici ale modelului, iar unitățile echipate cu aceste tancuri au nevoie de foarte mult suport logistic.

Acest sistem hibrid va permite, de asemenea, ca AbramsX să funcționeze silențios atunci când stă la ralanti și, eventual, pentru perioade scurte de timp la viteză redusă, ceea ce ar oferi un avantaj tactic uriaș.

O turelă fără pilot cu un sistem de încărcare automată face posibilă o dimensiune redusă a echipajului, de la patru la trei. AbramsX este mai ușor decât predecesorii săi, contrazicând tendința actuală a variantelor M1 care erau din ce în ce mai masive.

Tancul este echipat și cu un sistem de protecţie activ Trophy APS (Active Protection System) care este complet integrat în turelă.

Nouă versiune a legendarului tanc american M1 Abrams poartă numele de AbramsX, iar prezentarea oficială area loc la AUSA 2022 - o expoziția de tehnică militară care are loc luna viitoare din Washington DC.

În urmă cu aproape patru luni de zile, compania General Dynamics a publicat primul material video în care sugera că lucrează la dezvoltarea unui nou tanc M1 Abrams şi precizat că acesta ar urma să fie prezentat publicului larg pe 10 octombrie 2022.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel