Preşedintele Comisiei pentru apărare, Nicoleta Pauliuc, apel către ambasadorul SUA de a include România în Programul Visa-Waver

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a făcut, miercuri, un apel către ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, pentru a transmite factorilor decidenţi din ţara pe care o reprezintă dezideratul României de a fi inclusă în Programul Visa-Waver, care ar asigura accesul cetăţenilor români în SUA, fără viză.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis, miercuri, în cadrul întrevederii Pauliuc - Kavalec au fost abordate teme ce ţin de cooperarea româno-americană în domeniul politic, economic, al apărării şi securităţii.

Pauliuc i-a urat succes ambasadoarei SUA în îndeplinirea mandatului său, asigurând-o de întreg sprijinul, pentru toate aspectele ce ţin de interesul comun al ţărilor noastre în plan bilateral, european şi internaţional.

În plan politic, senatoarea Pauliuc a subliniat importanţa creşterii şi diversificării domeniilor în care se regăseşte interesul bilateral comun, cu precădere în plan parlamentar, pentru a confirma colaborarea existentă la nivel guvernamental şi în cadrul NATO. În acest sens, a arătat aprecierea pentru sprijinul constant şi semnificativ al SUA. în domeniul apărării şi securităţii pe Flancul Estic al NATO, în condiţiile agresiunii ruse din Ucraina.

Demnitarul român a condamnat, în cei mai vehemenţi termeni, acţiunile militare ruse împotriva Ucrainei, subliniind demersurile făcute de România în plan umanitar, pentru primirea refugiaţilor, precum şi în plan economic.

Totodată, a punctat necesitatea continuării, în ritm susţinut şi constant, a acordării de sprijin Republicii Moldova, atât în parcursul său european, cât şi prin prisma vecinătăţii cu un conflict armat care afectează viaţa economică şi socială a acestui stat.

Senatoarea Pauliuc a evidenţiat interesul pentru creşterea şi diversificarea cooperării cu SUA în domeniul apărării şi securităţii, din punct de vedere tehnico-militar şi economic, prin creşterea investiţiilor americane în România.

Demnitarul român a arătat angajamentul ferm al României pentru NATO şi Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, marcat de numeroase colaborări în plan militar şi întărit de creşterea alocării a 2,5% din PIB pentru bugetul apărării.

Nicoleta Pauliuc a vorbit şi despre priorităţile agendei sale politice, centrate, în special, pe politicile de sănătate - cu accent pe politicile privind diferitele tipuri de cancer şi combaterea traficului de persoane. Totodată, a făcut o expunere asupra locului şi rolului femeilor, în politica românească, subliniind importanţa deosebită a prezenţei acestora în domeniul politic, conform principiilor meritocraţiei. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel